Oğlunun Kalbi Yaşayacak

Oğlunun Kalbi Yaşayacak

Akçaabat'ta Bir Önce İntihar Ederek yaşamına Son Veren Necmettin'in babası Konuştu.

 

Organ bağışında bulunan Baba Ahmet Karabulut aldığı sevindirici haberlerle kendini bir nebze olsun teselli ettiğini söyleyerek, ”Geçen gazetede okudum, çocuğumun kalbini alan gencin doğum günü kutlanmış, çok sevindim. Ben o genci görmek istiyorum” dedi.

 

Çocuğunun vurulduğu günü ve organ naklinin nasıl olduğunu anlatan Karabulut, “Ben köydeydim, küçük oğlum beni aradı 'merkeze gel, abim kendini vurdu' dedi. Oraya gittiğimde yoğun bakımdaydı, beş gün direnebildi. Sonra doktorlar beyin ölümü gerçekleşti dediklerinde organlarını bağışladım. Çünkü oğlumla televizyon izlerken, organ bağışı gördüğü zaman, 'adam cennetlik oldu'. Niye dediğimde 'baba can kurtardıundan daha büyük bir iyilik olabilir mi'. Oğluma sen bağışlarmısın diye sorduğumda 'baba senden önce ölürsem tüm organlarımı bağışla' derdi. Bende bu yüzden organlarını bağışladım. İnşallah nakil olan hastalar sağlıklarına kavuşurlar. Bu organlar kime nakledilirse ben onları oğlumun yerine koymak isterim, kız ise kızımın yerine koymak isterim. Bir nebze çocuğum yaşıyor gibi oluyor, bu yüzden onları görmeyi çok istiyorum” diye konuştu.

 

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan Rıza Aydın, iki hafta önce ateşli silah yaralanması sonucu hastanelerinde tedavi altına alınan hastanın beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, ''Biz de hasta yakınlarına organ bağışı konusunda bilgi verdik ve organlarını bağışlayacaklarını söylediler. Yapılan operasyon da başarılı bir şekilde gencin organları alınmıştı. Şimdi yapılan nakillerin sonuçları geliyor” dedi.

 

Öte yandan olay, iki hafta önce Trabzon’un Akçaabat ilçesinde meydana geldi. Tabancayla kafasına ateş ederek intihar girişiminde bulunan 25 yaşındaki Necmettin Karabulut'un, tedavi gördüğü Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Karabulut'un babası Ahmet Karabulut, bunun üzerine oğlunun organlarını bağışladı. Organlar, Erzurum ve İstanbul'dan gelen ekiplerce alınarak organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere ilgili hastanelere götürülmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler