ÖDES Akçaabat'a Geliyor

ÖDES Akçaabat'a Geliyor

Akçaabat ilçesinde, "Bize de Yer Açar Mısınız" projesinin uygulanacağı bildirildi.

 

Akçaabat ilçesinde, "Bize de Yer Açar Mısınız" projesinin uygulanacağı bildirildi.

 

Trabzon Valiliği önderliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında hazırlanan, "Bize de Yer Açar Mısınız" projesinin Akçaabat sorumlusu Nilgün Mısır, amaçlarının toplumda engellilere yönelik farkındalık oluşturmak ve bütünleşmeyi güçlendirmek olduğunu söyledi.

 

Mısır, Trabzon'da 2004 yılından beri olan resmi kayıtlara göre, zihinsel engelli birey sayısının 2 bin 452 olduğunu ifade ederek, "Bu sayının bin 535'ini hafif, 361'ini ise orta derece zihinsel engelli bireyler oluşturmaktadır. Ancak bu bireyleri toplumun içinde görememekteyiz. Proje ile bu bireyleri toplum içine çekmeyi amaçlıyoruz" dedi.

 

Proje kapsamında Akçaabat'ta bulunan engelli çocuğu olan ve olmayan ailelerine yönelik eğitim faaliyeti gerçekleştirdiklerini anlatan Mısır, şöyle devam etti:

 "Bu kapsamda 18 ayrı eğitim faaliyeti düzenleyeceğiz. Bu eğitimlerde konularında uzman psikolog, nörolog, psikolojik danışmanlar ve öğretim elemanları tarafından ailelere bilgilendirme yapılacak. Eğitim konuları arasında engelli ailelerine yönelik öz bakım ve günlük yaşam becerilerinin öğretilme yöntemleri, engellilerin sahip olduğu haklar, toplumun engellilere yönelik olan olumsuz ön yargılarını kırmaya yönelik faaliyetler yer alacaktır."

 Mısır, 16 Şubat Perşembe günü saat 13.30'da Akçaabat'ta Erol Günaydın Sanat Merkezi'nde, "Ailenin Çocuğunu Tanıma ve Çocuğu ile İlgili Gerçekçi Beklentiler Oluşturma İhtiyacı" konulu eğitim toplantısı organize edileceğini vurgulayarak, tüm aileleri toplantıya davet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler