Ocak Başkanından Açıklama

Ocak Başkanından Açıklama

Akçaabat Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan Hüsnü Sevim’in açıklamalarına bir cevap geldi.

 

Akçaabat Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan Hüsnü Sevim’in açıklamalarına bir cevap geldi. Ocak başkanı Fatih Gedikli’nin imzasıyla, yazılı olarak yapılan açıklamada, “Özellikle son günlerde bazı kesimler tarafından kurumumuzu yıpratmaya yönelik olduğunu düşündüğümüz mesnetsiz, ayrıştırmaya yönelik kısır söylemlerin hedefi haline getirilmeye çalışıyoruz. Bizleri herkesin siyaset üstü bir kurum olarak hafızalarına kazımalarını istiyoruz.” denildi.

“Bu düşünceleri ve düşünürlerini şiddetle kınıyor ve sağduyuya davet ediyoruz.” diyen Gedikli, “Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Ülkü Ocaklı bireyler olarak bizler; bundan önce olduğu gibi bundan sonra da eğitim ve kültür vakfının gereği olan her türlü çalışmayı sadece Cenab-ı Hakk’ın rızasını gözeterek, maksatlı ve ayrıştırmaya yönelik olan düşünceleri de bertaraf ederek gerçekleştireceğiz. Bilinçli olarak her türlü olumsuzluğun tarafına çekilmeye çalışıldığımızın idraki ile herkese ve her şeye inat doğruyu, güzeli yapmaya devam edeceğiz. Kurumsal olarak bizi eleştirenlere özellikle şunları da belirtmeden geçmek istemiyoruz: Bizleri Hocalı Katliamı ile alakalı faaliyet yapmamakla suçlayanlar acaba www.akcakurt.com adlı internet sitemizi hiç takip ettiler mi? Bu ve bunun gibi farklı alanlardaki faaliyetlerimizden haberdarlar mı? Örneğin 19 Mart Pazartesi günü yapacağımız Türkiye geneli YGS deneme sınavını biliyorlar mı? Hocalı katliamı konusunda hassasiyet sahibi iradenin daha birkaç yıl önce belediye Emin Serdar Sergi Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirdiğimiz sözde Ermeni soykırımı ve Türklere yapılan vahşet ile alakalı sergimize katılamamalarının sebebinin kesinlikle yoğun işlerinden dolayı olduğunu düşünüyoruz” sözlerini sarf etti.

Başkan Gedikli açıklamalarını şöyle sürdürdü, “Bundan önceki dönemlerde aylık ülkü ocağı dergisi alarak bizlere âcizane yardım eden büyüklerimizin, son birkaç aylık süreçten beri dergi noktasında bize yardımcı olamamalarını da işlerinin iyi olmamasına bağlıyoruz. Yine birkaç ay önce MHP Akçaabat ilçe kongresinde ibraz edilen faaliyet raporunda, önceki yıl merhum son başbuğ Alparslan Türkeş’in mevlid organizesini (halka Ak Camii yanındaki parkta tatlı dağıtılması) de her ne kadar büyüklerimiz sahiplense de bizim gerçekleştirdiğimizi belirtmek isteriz. Konu ile alakalı olduğu için ifade ediyorum: Prof. Dr. Semih Yalçın’ın Ortadoğu gazetesi’nde yayımlanan Ülküdaşlık Hukuku isimli, 01.06.12 tarihli makalesininin okunmasının faydalı olacağını düşünüyoruz.

Ayrıca faaliyetlerimiz hakkında bilgi almak isteyenlere, görsellerle zenginleştirilmiş geniş arşivimizden faydalanabileceklerini de ifade etmek isteriz. Bizleri herkesin siyaset üstü bir kurum olarak hafızalarına kazımalarını istiyoruz. Çünkü biz hedef kitlemiz olan Türk toplumuna bu doğrultuda hizmet vermeye çalışıyoruz. Çağı iyi okuyarak tam donanımlı bir şekilde, hayatın her alanında uzak hedeflere doğru emin adımlarla yürüyoruz. Doğru bildiğimiz ve inandığımız yolda bedeli her ne şekilde ödenecek olursa olsun yürümeye devam edeceğiz. Gerisi kurumumuz açısından teferruattır.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Siyaset