Normal Doğum Özendiriliyor

Normal Doğum Özendiriliyor

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nde Bir İlk Yaşandı. Doğum Hastaları Servisteki Odalarında Doğum Yapabiliyor.

 

Hastane Başhekimi Opr. Dr. Hasan Rıza Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamanın Sağlık Bakanlığı'nın isteği doğrultusunda yapıldığını, amacın doğum eylemi için sezaryen yerine normal doğumu teşvik etmek olduğunu söyledi.

Daha önceki uygulamalarda sancı, doğum, loğusalık eylemlerinin ayrı odalarda gerçekleştirildiğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Bakanlığımızın planladığı yeni anne dostu hastanelerde tüm bu aşamaların tek odada gerçekleştirilmesi uygulamasını hastanemizde başlattık. Anne adaylarına doğum öncesinde yatırıldıkları tek kişilik odalarda gereken işlemler yapılmakta. Doğum eylemleri gerçekleşmeye başladığında yattıkları masa, aynı zamanda jinekolojik masa haline getirilerek doğum aynı odada gerçekleştirilmektedir. Bu uygulama, hastalar için mahremiyeti de gözettiği için bir artıdır. Hasta doğum öncesi girdiği odadan çocuğuyla beraber çıkmaktadır. Bu durumdan hastalarımız memnun."

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Şükrettin Yeşilçiçek ise "Hastanın ayrı odada ve yakın takip içerisinde doğum yapması büyük bir avantaj. Bunun normal doğum sayısını da artıracağını düşünüyorum. Hastalarımızın çoğu normal doğumdan korkuyor, halbuki normal doğumun çok avantajı var" diye konuştu.

Sezaryen doğumun gerekmedikçe anne ve bebeğin hayatını tehdit edebileceğini vurgulayan Yeşilçiçek, "Anne hayatı tehlikeye girdiği zaman hipertansiyon, doğumu engelleyen sıkıntılar, bebekte gelişme geriliği olabilir. Bunun gibi nedenler dışında normal doğum yapmak anne ve bebek sağlığı için en iyisidir" dedi.

Hastanenin yeni uygulamasından yararlanarak doğum yapan Nuran Sepetçi (29) ise ikinci kez doğum yaptığını ve sezaryen yerine normal doğumu tercih ettiğini kaydetti.

Normal doğumun daha sağlıklı olduğunun kendisine iletildiğini belirten Sepetçi, "Ben de normal doğum yapmaya karar verdim. Hastaneye geldiğimde yattığım odada, doğum eylemini doktor kontrolünde gerçekleştirdim. Önemli bir sorun olmadıktan sonra hamilelere normal doğum yapmalarını öneriyorum" diye konuştu.

akcaabat-hastane.jpg

dr.hasanrizaaydin.jpg
Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Hasan Rıza Aydın.

 

akcaabat-hastane.20110624110613.jpg 
Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nde oluşturulan odada, hasta için herşey düşünülmüş.Tek Kişilik odada, tv, banyo, wc ve refakatçi koltuğu bulunuyor. Hastanın yattığı yatak doğum anında zamanda bir doğum masasına dönüşebiliyor.


Akcaabat-Doğum akcaabatajans

AKÇAABAT DEVLET HASTANESİ'NDE NORMAL DOĞUM DÖNEMİ akcaabatajans

Kaynak:akcaabatajans.20110426184000.jpg 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum