Neziroğlu'ndan Takdirlik teklif

Neziroğlu'ndan Takdirlik teklif

Akçaabat'ın yetiştirdiği önemli bürokratlardan biri olan Neziroğlu’nun bu davranışı büyük takdir topladı.

 

Trabzon’un yetiştirdiği önemli bürokratlardan biri olan Neziroğlu’nun bu davranışı büyük takdir topladı.

 

TBMM Başkanlığı, TBMM Genel Sekreteri’ne tanınan özel tahsisli konut başta olmak üzere tüm özel harcama ayrıcalıklarını kaldırıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarına örnek olması amacıyla atılacak bu ilk adım için TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, hazırlanan yönetmelik değişikliğini önümüzdeki perşembe Başkanlık Divanı’na sunacak.

TBMM’nin konut tahsisi mevzuatı gereği Meclis’te sadece TBMM Başkanı ve genel sekreter için özel tahsisli konut hakkı bulunuyor. Özel tahsisli konutların ısınma giderleri, demirbaş giderleri, elektrik, kablolu TV, su, gaz, temizlik, telefon, kapıcı, aşçı, bahçıvan ve benzeri giderleri ile her türlü işletme, bakım ve onarım giderleri TBMM Başkanlığı bütçesinden karşılanıyor.

NEZİROĞLU REDDETTİ

Kamuda görevli üst düzey bir görevlinin, kanun ya da yönetmeliklerle verilmiş bir imtiyazı kendi başvurusu ile reddetmesi, hem Meclis tarihi hem de kamu kurum ve kuruluşları arasında bir ilk olacak. Genel Sekreter Neziroğlu atandıktan bu yana, yasal olarak Meclis’in ödeme yükümlülüğünde bulunmasına rağmen söz konusu giderleri kendi bütçesinden karşıladığını ifade etti. Neziroğlu, kişisel tutumuna devam edeceğini belirtmekle birlikte, kamunun özel giderleri karşılamasına son vermesini sağlamak üzere, yönetmelikte de değişiklik teklif ederek yasal dayanağın da ortadan kaldırılmasını sağlama kararında olduğunu dile getirdi.

KİMLER YARARLANIYOR?

Kamu Konutları Yönetmeliği’ne göre; yüksek yargı başkanları, müsteşar, vali, kaymakam, Emniyet Genel Müdürü, Genelkurmay Başkanı, Diyanet İşleri Başkanı, Merkez Bankası Başkanı özel tahsisli konutlarda oturuyor. Kanunda temsil özelliği olan makam sahiplerine tahsis edilen konutlar özel nitelikli konutlar olarak adlandırılıyor. “Özel Tahsisli” konutların; ısınma, demirbaş eşya ve mefruşat, aydınlatma, elektrik, su, gaz, temizlik, telefon, kapıcı, aşçı, kaloriferci, bahçıvan ve benzeri giderleri 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler