Neziroğlu Gururumuz Oldu

Neziroğlu Gururumuz Oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin başarılı genel sekreteri Akçaabatlı hemşehrimiz İrfan Neziroğlu, Türkiye’yi Dünya’da temsil ediyor

TBMM’yi dünyada temsil ediyor

 

Neziroğlu, Dünya Parlamentolarının temsilcileriyle bir araya geldi

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin başarılı genel sekreteri Akçaabatlı hemşehrimiz İrfan Neziroğlu, Türkiye’yi Dünya’da temsil ediyor. Parlamentolar Arası Birlik (PAB/IPU) Genel Kurul Toplantısıyla eş zamanlı olarak organize edilen Dünya Parlamentoları Genel Sekreterler Birliği toplantıları,  13-16 Ekim 2014 tarihleri arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde yapıldı.

Trabzonlu hemşehrimiz TBMM Genel sekreteri İrfan Neziroğlu, dünya Parlamentoları Genel Sekreterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi de olması nedeniyle hem Yönetim Kurulu toplantılarına, hem de Birlik toplantılarına katıldı.

Toplantılar ile ilgili olarak değerlendirme yapan Neziroğlu, “Dünyadaki bütün parlamentoların genel sekreterlerinin bir araya geldiği toplantılar birçok açıdan faydalı geçiyor. Toplantılarda yasama sürecinden idari yapıya, dış ilişkilerden halkla ilişkilere, hatta parlamento binalarına kadar çeşitli başlıklarda sunumlar yapılıyor, görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ayrıca çok sayıda Meclis genel sekreteri ile ikili görüşmeler gerçekleştirdim.

Yaklaşık iki buçuk yıl önce 10 kişilik Birlik Yönetim Kuruluna seçilmiştim. Benden sonra Irak, Endonezya, Hindistan ve bu toplantıda da Fas genel sekreterlerinin Yönetim Kurulu üyeliklerine seçilmelerine vesile olduk. 2015’te Vietnam’ın başkenti Hanoi’de yapılacak toplantıda parlamentoların halkla ilişkileri konusunda bir sunum yapacağım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler