Haman Çimeni İnşaatı Sürüyor

Haman Çimeni İnşaatı Sürüyor

Akçaabat Belediyesi’nin iddialı projelerinden birisi olan Hamam Çimeni Çarşı inşşatı devam ediyor.

 

Akçaabat Belediyesi’nin iddialı projelerinden birisi olan Hamam Çimeni Çarşı inşşatı devam ediyor.

 

Akçaabat Hamam Çimeni Çarşı İnşaatı tamamlandığında sadece Akçaabat’ın değil bölgemizin büyük ve en önemli çarşılarından biri olacaktır.

Akçaabat Belediyesi’nin en büyük projelerinden biri olan kentsel yenileme kapsamında yeniden projelendirilen ve yapımı büyük hızla devam eden Hamam Çimeni Çarşı İnşaatının 1. etap çalışmaları devam ediyor.  Bodrum katı 5000 m2 otopark, zemin ve üst katları işyerleri olarak planlanan çarşı içerisinde horonu ile ünlü ilçemiz adına yakışır folklor çalışmalarının yapılabileceği büyük bir salon yer alacaktır. Bu kısmın şu anda ikinci katının betonu dökülmektedir.

akcaabat-kultur-merkezi-in1.jpg

akcaabat-kultur-merkezi-in2.jpg

Hamam Çimeni 2. Etap Çarşı İnşaatı; toplam 7500 m2 kapalı alana sahip olup, bodrum,  zemin üzeri iki kat olarak inşa edilecektir. Bodrum katta işyerlerine ait depo, zemin ve birinci katta işyeri, İkinci katta ise Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü hizmet binası;  250 kişilik toplantı salonu ile 3 adet çok amaçlı salon yer alacaktır. 1. Ve 2. Etap inşaat çalışmalarının tamamlanması ile birlikte iç avlulu bir çarşı ortaya çıkacaktır.

akcaabat-kultur-merkezi-in3.jpg

 

sefik-turkmen-akcaabat-belediye-baskani.jpgBelediye Başkanı Şefik TÜRKMEN :  “Bu proje şehre ayrı bir kimlik kazandıracak, bölgemizde herkesin uğrayacağı özellikli bir çarşı olacaktır. İnsanlar yeme- içme ve alış-veriş yapma ihtiyaçlarını burada yapabileceklerdir. Aynı zamanda bu mekanda kültürel ve sanatsal faaliyetlerin de yapılabileceği alanlardan oluşan kültür kompleksi yer alacaktır. Hamam Çimeni Çarşı İnşaatı yaklaşık 10 milyonluk bir proje olup, mimarisi ile Akçaabat’a güzellik katacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler