İnek Davasında İlk Duruşma

İnek Davasında İlk Duruşma

Trabzon'da sattığı ineklerin parasını alamadığı için tartıştığı Savaş Şafak'ı öldürdüğü ve bir kişiyi yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 60 yaşındaki Muhammet Kör, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

 

Trabzon'da sattığı ineklerin parasını alamadığı için tartıştığı Savaş Şafak'ı öldürdüğü ve bir kişiyi yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 60 yaşındaki Muhammet Kör, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada olayı görüntüleyen gazeteciler tanık olarak ifade verdi. 

Trabzon Emniyet Müdürlüğü karşısındaki çay bahçesindeki olay, 10 Haziran 2011'de meydana geldi. Sattığı ineklerin parasını alamadığını öne süren 60 yaşındaki Muhammet Kör, bu nedenle tartıştığı 70 yaşındaki Yusuf Kurt ve 45 yaşındaki Savaş Şafak'a, "Sizden bu parayı bugün alacağım. Bunu herkes görecek" diye bağırdıktan sonra tabancasını çekerek kurşun yağdırdı. Tabancasını beline koyan Muhammet Kör, hızla yürüyerek olay yerinden uzaklaştı. Yusuf Kurt, ayağına isabet eden tek kurşunla hafif yaralandı. Ağır yaralanan Savaş Şafak ise tedavi gördüğü hastanede 10 gün sonra yaşamını yitirdi. Olay sonrası kaçan şüpheli Muhammet Kör, yaklaşık 2 ay sonra Tonya İlçesi'nde yakalandıktan sonra tutuklandı. Olay sırasında parkta bulunan gazeteciler de Muhammet Kör'ün Savaş Şafak ve Yusuf Kurt'u vurmasını görüntülemiş, yaralılara ilk müdahaleyi yapmıştı.

 İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI 

Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında, hakkında 'kasıtla adam öldürmek ve nitelikli yaralama' suçlarından dava açılan tutuklu sanık Muhammet Kör hazır bulundu. Savaş Şafak'ın eşi Şöhret ve kızı Şeyma Şafak sanıktan şikayetçi olurken, olayda ayağından yaralanan Yusuf Kurt ise şikayetçi olmadı.

 

Muhammet Kör ifadesinde, Akçaabat'ta besicilik yaptığını söyledi. Kör, "Olay günü beş büyükbaş hayvanımı satmak üzere Akçaabat hayvan pazarına geldim. Maktul ve Yusuf yanıma gelerek iki adet büyükbaş hayvan için 9 bin liraya anlaştı. Hayvanları alarak gittiler, parayı Trabzon'da vereceklerini söylediler. Fakat beni sürekli oyaladılar. Diğer 3 hayvanımı da istediler. Bunun üzerine dolandırıldığımı anladım ve karakola giderek şikayetçi oldum. Daha sonra konuşmak için Valiliğin karşısındaki çay bahçesinde buluştuk. Israrla paramı istedim. Tartışmaya başladık. Maktul Savaş elini beline atınca ben de korktum, ayrıca Savaş küfür edince tabancamı çektim. Korkutmak amacıyla ayaklarına doğru ateş ettim. Yusuf'a neden ateş ettiğimi ben de bilmiyorum. Öldürmek kastıyla hareket etmedim. Suçta kullandığım tabancayı da çöp kutusuna attım" dedi. 

Gazetecilerin tanık olarak dinlenmesinin ardından duruşma ertelendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler