Valilik'ten Kayabaşı Açıklaması

Valilik'ten Kayabaşı Açıklaması

Trabzon Valiliği, Kayabaşı Yaylakent'i kiralayan firmadan kendilerine, ihaleden vazgeçildiğine dair herhangi bir müracaat yapılmadığını bildirdi.

 

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kayabaşı Yaylakent'in kiralanması ile ilgili olarak basın yayın kuruluşlarında yer alan ihale iptali ile ilgili haberler üzerine açıklama yapılmasına gerek görüldüğü ifade edildi.

Akçaabat ilçesi Kayabaşı Yaylası Amele Çayırı mevkisinde mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğüne ait 32 bin 500 metrekarelik ormanlık saha üzerinde il Özel İdaresince yaptırılan Yaylakent tesislerinde 21 adet bungalov ev, 2 adet 16 yataklı konaklama tesisi, 1 adet sosyal tesis, 1 adet lokanta, 1 adet personel yatakhanesi, 1 adet trafo jeneratör binası, 1 adet idari danışma binası ve 1 adet açık hava tiyatrosu bulunduğu belirtildi.

Söz konusu tesisin il encümeninin 16 Mart 2011 tarih ve 96 sayılı kararı gereğince yıllık 28 bin lira kira bedeli üzerinden Hamza Turizm Nakliyat ve Ticaret Ltd. Şti. adına Zekeriya Zengin'e 15 yıl süreyle kiraya verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Söz konusu kiralamayla ilgili 17 Mart 2011 tarihinde yazı yazılarak postaya verilmiştir. 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 54 ve 57'nci maddeleri ve kira şartnamesi gereğince 7 günlük tebliğ tarihinden itibaren 15 günlük yasal süre içerisinde yüzde 6 kesin teminat tutarının yatırılması gerekir. Söz konusu kiralama süresinin tebligat süresi 8 Nisan 2011 tarihinde sona erecektir. Henüz konu ile ilgili olarak adı geçen firmadan Valiliğimize (İl Özel İdaresi) ihaleden vazgeçildiğine dair herhangi bir müracaat yapılmamıştır.''

 Önceki İlgili Haberimiz...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler