Nevruz Törenle Kutlandı

Nevruz Törenle Kutlandı

Nevruz Törenle Kutlandı

Türk Dünyasının yeni yılın başlangıcı olarak kabul ettiği Nevruz Bayramı ve Orman Haftası, Akçaabat'ta çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Akçaabat Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adna Günnar,kutlama dolayısıyla yaptığı konuşmada, huzur içerisinde olan Türkiye'yi huzursuz etmek için bazılarının var gücüyle çalıştığını ifade etti. Milletvekili Günnar "Yakın tarihe kadar huzur içerisinde yaşayan, Türkü ile, kürdü ile, Arabıyla, lazıyla çerkeziyle kardeşhane bir şekilde yaşadığımız bu memlekette, huzurumuzu kaçırmak isteyenler dış güçlerin, hatta bazı Avrupalı devletlerin desteği ile ülkemizin huzurunu bozmak için mücadele veriyorlar. Biz millet olarak, hangi görüşten olursak olalım kaynaşırsak düşmanlarımız en büyük dersi vermiş oluruz" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran takımını verdiği konser ille başlayan etkinlikte konuşan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Tüm Türk dünyasında uzun yıllardır kutlandığını ifade ederek "Nevruz tüm Türk dünyasında bayram havasında kutlanmaktadır. Bugün ülkemizin her köşesinde Nevruz huzur içerisinde kutlanmaktadır" dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Nevruz'un, yeni gün manasına geldiğini ve Türk'ün ayak bastığı her yerde kutlandığını belirtti. 21 Mart tarihi hem Nevruz’un hem de Orman Haftasının başlangıcı olduğunu ifade eden Türkmen konuşmasında Orman Haftası ile ilgili “Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Bizim için orman, hava gibi, su gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır” dedi.

Etenlikte ateş yakılıp üzerinden atlandı ve demir dövüldü, vatandaşlara 10 bin adet fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

fotogaleri.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler