Neler Konuşuluyor?

Neler Konuşuluyor?

Yaklaşan Seçimler öncesi Akçaabat'ta Siyasi Kulisler

2011 yılı Haziran ayında yapılacak genel seçimler, ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de siyaseti hareketlendirdi.

Siyasiler için Akçaabat önemli.

Çünkü tek başına 1 milletvekili çıkartacak kadar oy oranına sahip ve her dönem Akçaabat’tan bir kişi de meclise gidiyor.

Bunu bilen siyasiler Akçaabatlı bir adayı mutlaka seçilebilecekleri sıralardan aday gösteriyor. Akçaabat’a yönelik bu durum partilerin önümüzdeki günlerde nasıl bir tavır takınacakları herkes için merak konusu.

 

Milletvekilliğine aday adaylığını en erken açıklayan parti Milliyetçi Hareket Partililer oldu. Akçaabat’tan istifa eden ilçe başkanı Serkan Altuntaş, İl yöneticileri Osman Karaduman ve Mehmet Kazancı aday olduklarını açıkladı. Bu isimlerin yanında, adaylık için konuşulanlar arasında, Azmi Yetim, Şener Pul ve Hikmet Yılmaz’ında ismi telaffuz edilen Akçaabatlılar.

 

KARAN’IN 35 BİN OY HEDEFİ VE CHP…

 

Akçaabat’ta bir süre partiyi ziyaret eden il başkanı Yavuz Karan, 2011 seçimleri için 35 bin oy hedefi verdi. Bu rakam 2007 genel seçimlerinde Akçaabat’taki oy sayısı 73 bin civarı olduğunu göz önüne alırsak nerdeyse %50’lik bir oran karşımıza çıkıyor. Bu oranı CHP’nin elde etmesi zor. Ancak hedef olarak 35 bin olarak gösterilmesi CHP’nin Akçaabat’ta  seçimde önem vereceği anlaşılıyor. Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen Canalioğlu’nun da Akçaabat’ta ciddi bir sempatizanı var.  Canalioğlu ilk sıradan aday olduğu takdirde ki bu olasılık çok yüksek, CHP Akçaabat’ta bir ivme yakalayabilir, ama bu oran zor.

 

CUMUR HALA TEK ADAY GİBİ…

 

AK Parti’nin Akçaabat ve batı bölgesinde en öne çıkan ismi Milletvekili Mustafa Cumur. Bu bölgeye önemli hizmetleri oldu.

Bu hizmetleri adaylık olarak isteyecektir.

Henüz aday olup olmayacağı belli değil ama, parti yönetiminin üst düzey birisinin “AK Parti Akçaabat’tan hiçbir adayın çıkmaması Mustafa Cumur’un başarılı bulunduğundandır. Her alanda fazlası var, eksiği yok”  ifadesi Cumur’un adaylıkta öne çıkacağının bir göstergesi. Ama Cumur ve parti yönetiminin mahalli seçimlerde aday konusunda sözünün geçmediği de biliniyor. Taban her ne kadar istemese de yerel seçimde genel merkezin istediği aday yani Şefik Türkmen aday gösterildi.

Şimdi taban Cumur, tavan ise Türkmen’den yana tavır alabilir. Türkmen’in aday olacağı da dillendirilmiyor değil.

Dünya ve ülkemiz gündemini değiştiren Wikileaks belgeleri uzun bir süre gündemi meşgul etti ve etmeye devam ediyor.

Başkan hakkındaki bu belgeleri andıran dergi olayı bu tavrı etkiler mi zaman gösterecek.

 

NOT:Sitemizde haftada 1 gün kulis haber yazacak yazar aranmaktadır. Yazarın kimlik bilgileri kesinlikle gizli tutulacaktır. Gönüllü olanların Buraya tıklayarak iletişim bilgilerini yazmaları yeterli olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler