Neler Konuşuldu

Neler Konuşuldu

Akçaabat gündeminde neler var.

DEPREM OLMUŞ GİBİ…

Geçtiğimiz hafta belki de biz gazeteciler için en yoğun geçirdiğimiz hafta oldu. Bu hareketlilik AK Parti Akçaabat Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Haydar Ustaoğlu’nun adaylıktan çekilmesiyle başladı. Her gün, sitemizde birkaç kişinin AK Parti’den aday olarak isminin geçtiğini yazmak zorunda kaldık. Sonunda adaysız kalan AK Parti, bazılarının beklediği gibi Şefik Türkmen’e “evet” dedi veya teklife Şefik Türkmen olumlu yaklaşarak “evet” dedi ve AK Parti’nin adayı, Trabzon’da, Başbakan tarafından Türkmen olarak açıklandı. Bizce en büyük deprem de işte bu oldu. Geçmişte yaşananları hepiniz biliyorsunuz, tekrar anlatmaya gerek yok. Ancak şunu belirmekte yarar var. Özellikle AK Partililere; “Neden içinizden bir kişi cesaret gösterip aday olmadı? ‘Ben adayım arkadaş’ diyemedi?” sorusunu sormak gerek. Bu işi yapacak onlarca kişi olduğunu biliyoruz. Adayım demediniz, diyemediniz.   Şimdi Türkmen’e kızacaksınız; kızmaya hakkınız yok. Özellikle Başkan Adaylığı için isimleri geçenlerin hiç yok. Aday vardı da Türkmen onu mu yerinden etti, tabii ki hayır. Eee, o zaman!

 

BİR TEŞKİLAT ANCAK BU KADAR KÜÇÜK DÜŞÜRÜLÜR.

Bir insan düşünün. Arkasında binlerce kişi var. Ona rakipleri haricinde herkes destek oluyor. Bunu yaparken de her şeyi göz önüne alarak yapıyorlar. Seninle bir yola baş koyuyorlar ve bu yolda yürüyeceklerine söz veriyorlar. Ama sen, yarı yolda geri dönüyorsun. Sonra “Hayır ben geri dönmedim, hep beraber yola devam edeceğiz.” diyorsun. Ama bu sözün hükmü 24 saat bile sürmüyor. Sonra çekip gidiyorsun. Sana destek olanları hiç de düşünmeden.  Bu işler bu kadar ucuz olmamalı. Giderken gösterdiğin mazerete acaba sen inandın mı? İnanmışsan sorun yok. Bu kadar kişiyle helalleşmen gerektiğine inananlardanız. Ama o insanlar haklarını helal ederlerse tabii.   Kimden bahsettiğimizi anlamışsınızdır.

 

OSMAN KARAÇUKUR ve MHP

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Akçaabat’ta nasıl bir sonuç çıkacağını kestirmek şu an için mümkün gözükmüyor.   Ama Milliyetçi Hareket Partisi’nin Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Karaçukur’un, yaşanan olaylardan karlı çıkan kişi olduğunu kestirmek zor değil. Osman Karaçukur’un MHP’lilerin yanı sıra sol kesimin de desteğini aldığını görüyoruz. Bunu da aday tanıtım törenindeki birçok sol partiye mensup partilileri ve hatta eski parti yöneticilerinin törene gösterdikleri ilgiden anlıyoruz. Bu da açıkça gösteriyor ki MHP adayı Osman Karaçukur, Akçaabat Belediye Başkanlığı yarışında en ciddi adaylardan birisi. İlerleyen zamanda bu fotoğrafın daha da netleşeceği kanaatindeyiz.

 

FİKRET İNAN VE GENÇLER…

Akçaabat Sebatspor’un Yimpaş Yozgatspor ile yaptığı karşılaşma, sıradan bir lig karşılaşması gibiydi. Bu sadece saha içerisinde tabii. Ama tribünler için aynı şeyi söylemek zor. Tribünlerde yaklaşık 200 kişilik iki grup süper ligdeki maçları anımsatırcasına 90 dakika Akçaabat Sebatspor’a destek verdi. Hepsi, tek tip kırmızı beyaz forma giymiş ve kırmızı beyaz kaşkollerini alarak maça gelmiş. Önceden hazırlıklı oldukları kesin. Bu organizede kimin emeği geçmişse ona teşekkür etmek bizim görevimiz olsa gerek. Biz de merak edip sorduk; bu nasıl oldu, diye. Altından Fikret İnan çıktı. Gençler toplanıp destek için Fikret Hoca’ya gitmiş, Fikret Hoca da kendisinden beklendiği gibi bu taraftarlara forma ve kaşkol yaptırtarak destek olmuş. Sonuçta çok güzel bir görüntü ortaya çıktı. Güzel olan her şeyi alkışlamak lazım. Bunu siyasi yatırım olarak görenler de olabilir. Öyle görenlere de bir sözümüz var. Siz de Akçaabat Sebatspor için farklı bir şey yapın; sonuçta siz de kazanırsınız Akçaabat Sebatspor’umuz da.

 

DEMOKRAT PARTİ’NİN ADAYI KİM?

Demokrat Parti Akçaabat İlçe Başkanı Salih Zeki Kolaylı ilçe başkaları arasında en yeni ama yaş olarak en deneyimli başkanlardan birisi.  Kolaylı, DP’nin Akçaabat Belediye Başkan Adayı’nın Abdullah Sevim olduğunu daha önce basına açıklamıştı. Ama sonra, Sevim’in bu görevi kabul etmediğini duyduk. Siyasi partiler arasında adayını açıklamayan ANAVATAN ile DP kaldı. Hafta içerisinde ortak aday çıkartacaklarını beyan eden Kolaylı’nın bu beyanının da gerçekleşmesi zor gibi gözüküyor.  

 

BAŞARAN CHP ADAYI MI?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Akçaabat Belediye Başkan adayını bir süre önce basına Mahmut Celal Yavruoğlu olarak açıklamıştı.

CHP İlçe Bakanlığı'nın da desteğini alarak çalışmalarına başlayan Yavruoğlu, bir dizi ziyaretler düzenleyerek seçmelerden destek istedi. 

Ancak siyasette kısa süre içerisinde çok şey değiştiğine geçen hafta şahit olmuştuk. Kısa süre önce Anavatan Partisi'nden istifa ederek CHP'ye katılan eski Milletvekili Ali Kemal Başaran'ın Akçaabat CHP'nin adayı olacağını söyleyenlerin sayısı az değil. Gerçi biz pek inanmadık. Ancak siyasette neyin ne zaman olacağını kestirmek zor. 17 Şubat'a kadar herşeye hazırlıklı olmamız lazım. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Siyaset