Nazmiye Ç'nin Öldürülmesi

Nazmiye Ç'nin Öldürülmesi

Akçaabat'ta Barakada Alıkoydukları Kadını Tornavidayla Yaraladıktan Sonra Denize Sokup Sopayla Döverek Öldürdüğü İddia Edilen Kadının Eşi, Kayınpederi ve Kayınbiraderinin Yargılanmasına Başlandı

Akçaabat'ta barakada alıkoydukları kadını tornavidayla yaraladıktan sonra denize sokup sopayla döverek öldürdüğü iddia edilen kadının eşi, kayınpederi ve kayınbiraderinin yargılanmasına başlandı.

 

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, öldürülen Nazmiye Ç'nin (26) eşi tutuklu sanık Hasan Şükrü Ç, kadının kayınpederi Ali Yaşar Ç. ile kayınbiraderi Ahmet Ç. katıldı.

 

Ali Yaşar Ç, ifadesinde, olaydan önce babasının evine giden gelini Nazmiye Ç. ile 5 yaşındaki oğlu Umut'un kaybolduğunu savunarak, bir süre sonra Umut'un güvenlik güçlerince Akçaabat ilçesi Salacak mevkisinde bulunduğunu söyledi.

 

Eşi Ayla Ç'nin kendisini gelini Nazmiye Ç. ile ilişkisi olduğu yönünde suçladığını ancak bu iddianın doğru olmadığını söyleyen Ali Yaşar Ç, ağlayarak hakkındaki suçlamaları reddetti.

 

Diğer sanıklar Ahmet Ç. ile Hasan Şükrü Ç. de Nazmiye Ç'yi öldürdükleri yönündeki suçlamayı kabul etmedi.

 

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

 

 

- İDDİANAMEDEN-

 

 

 

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, cesedi 7 Kasım 2009'da Vakfıkebir ilçesi Kirazlık mevkisindeki köprü altında bulunan Nazmiye Ç'nin öldürülmesinden önce, Akçaabat ilçesinde aynı evde yaşadığı kayınpederi Ali Yaşar Ç. ile aralarında uzun süre önce ilişki olduğu yönünde köyde dedikodular çıktığı, bunun ailede huzursuzluğa neden olduğu belirtiliyor.

 

Bu durumdan kurtulmak isteyen kayınpeder Ali Yaşar Ç'nin de 'aile şerefini temizlemek' iddiasıyla 1 yıldır İstanbul'da çalışan Nazmiye Ç'nin eşi Hasan Şükrü Ç'ye, eşinin ahlak dışı ilişkiler içinde olduğu yönünde telkinlerde bulunduğu ifade edilen iddianamede, olay öncesi de Ali Yaşar Ç. ile oğlu Ahmet Ç'nin kaçırıldıkları izlenimi vermek için Nazmiye Ç'nin 5 yaşındaki akli dengesi yerinde olmayan ve konuşamayan oğlu Umut'u Akçaabat ilçesi Salacak mevkisinde deniz kenarına bıraktıkları, annesini de aynı adresteki bir barakaya kapatıp bağladıkları kaydediliyor.

 

İddianamede, Hasan Şükrü Ç'nin de İstanbul'dan dönmesinin ardından bu kişi ile Ali Şükrü Ç. ve Ahmet Ç'nin, Nazmiye Ç'yi barakadan bir otomobille alıp Vakfıkebir ilçesi Kırazlık mevkisinde deniz kenarındaki bir köprü altına getirdikleri, Ahmet Ç. araçta beklerken Ali Şükrü Ç. ile Hasan Şükrü Ç'nin deniz kenarına götürdükleri Nazmiye Ç'yi suya batırıp sopayla kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine vurarak öldürdükleri öne sürülüyor.

 

Nazmiye Ç'yi otomobilde de bacağından tornavidayla yaraladıkları da belirtilen sanıklar Hasan Şükrü Ç, Ali Yaşar Ç. ile Ahmet Ç. hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

 

Akçaabat ilçesi Nefsipulathane Mahallesi'nde yaşayan, 2 Kasım 2009'da kaybolduktan sonra cesedi Vakfıkebir ilçesinde deniz kenarında bulunan Nazmiye Ç'nin eşi Hasan Şükrü Ç, eşinin kaybolduğunu öne sürerek, gazetecilerden, eşini gören veya konu hakkında bilgisi olanların polise veya kendilerine haber vermeleri yönünde haber yapmalarını istemişti.

 

Cumhuriyet savcılığınca yürütülen soruşturma ve ceset üzerinde yapılan inceleme sonucunda gözaltına alınan Hasan Şükrü Ç, Ali Yaşar Ç. ve Ahmet Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler