Natır'dan Sert Eleştiri

Natır'dan Sert Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Natır, iktidara yönelik sert eleştiriler yaptı.

      Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Natır, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarına yönelik sert eleştiriler yaparken, hükümetin yeni mağduriyet senaryoları üretmeye çalıştığını belirtti.
Natır, yaptığı yazılı açıklamada “Ülkemizin çözüm bekleyen yığınla sorunları karşısında çare üretemeyen AK Parti iktidarının, hedef şaşırtıcı uygulamalar içerisine girerek, yeni mağduriyet senaryoları üretmeye çalıştığı anlaşılmaktadır.” dedi.
     Esnafın, işçinin, memurun, dar gelirlinin, çiftçinin, işsizler ordusunun yığınla sorunları karşısında, siyasi iradenin çaresizlik içerisinde yüzmekte olduğunu da belirten CHP İlçe Başkanı Mustafa Natır, şunları söyledi:
“Cumhuriyet tarihî boyunca elde edilen ekonomik kazanımları bozuk para gibi harcamaktan başka bir iş yapamayan AK Parti iktidarı, bütün bu olumsuzlukları örtebilecek örtü arıyor. Bulamayınca da sertleşiyor. Asabi olmayı bir hitabet sanatı olarak değerlendiren Sayın Başbakan, öfke, kin ve nefret çağrıştırıcı açıklamalarının arkasına sığınarak her şeyin üstesinden gelebileceğine inanıyor olsa gerek.
      İlçemize bakıyorum, tarım, ziraat ve hayvancılık bitmiş. Benim Akçaabatlı çiftçimin çiftçiliği tükenmiş. Bırakalım üretime katkı sunmasını, kendi ihtiyacı olan, süt, yoğurt, yağ ve yumurtayı da bulamaz hale getirilmiştir. Akçaabat Köfte Sanayimizi ayakta tutabilecek hayvancılığımız kalmamıştır. Fındığın hali ortadadır. Topraklarımız tarım arazisi olma özelliğim kaybetmek üzere. İşsizler ordumuz büyümekte, toplumun tüm kesimlerindeki ekonomik çaresizlik sosyal ilişkilerimizi de açıkça, zedeler hale gelmiştir.
Tüm bu sorunlara çözüm üretmekle görevli siyasî irade hizmet üretme yerine hiddet üretmeyi politika haline getirdiği görülmektedir.”
     Yerel seçimlerde halkın AK Parti iktidarını cezalandıracağını da belirten Natır, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Başbakanımızın ruh hali bize güven vermiyor. Aksine çaresizlik ve tükenmişliğin belirtileri olarak değerlendiriyoruz. Teşhisimizde hatamız varsa, sakin, hiddet ve şiddet çağrıştırmadan birileri çıksın halkın gözüne baka, baka aksini iddia etsin. Bu ilçe, bu ülke hepimizin, halkımızı yığınla sorun altında ezmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu halk AKP nin dilek ve temenniden ibaret projelerini dinlemekten bıkmıştır. Size bu halk hiddet kusmanız için değil, hizmet sunmanız için oy vermiştir. Mağduriyet senaryolarınız artık prim yapmayacaktır. Kendinizi acındıra, acındıra halkı acınacak hale düşürdünüz. Merak etmeyin halkımız bunun hesabını yerel seçimlerde sizlere soracaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset