Nasıl Başardılar?

Nasıl Başardılar?

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Kılıç'ın dördüncü kitabı Nasıl Başardılar? adlı kitabı yayınlandı.

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Kılıç'ın dördüncü kitabı Nasıl Başardılar? adlı kitabı yayınlandı.

Gelişmiş batılı ülke markalarının başarı hikayelerinin bu güne kadar insanların önüne koyulduğunu hatırlatan Kılıç, Türkiye’den de dünya çapında başarı yakalayabilmiş firma ya da markamız var mıdır? sorusundan yola çıkarak kitabı yazdığını dile getirdi. Kılıç, kitabı yazma amacının girişimcileri desteklemek olduğunu belirterek, “Genç girişimcilerin, işletmelerin girişimcilik ruhunu desteklemek, özgüvenlerini arttırmak, doğru örnekleri onların önüne koyabilmek için, Bunlar başardıysa biz neden başarmayalım demelerine vesile olmak amacı ile kitabı kaleme aldım” diye konuştu.

Kitabın ilk bölümünde Anadolu’dan çıkıp globalleşen Türk markaları tespit edip, markların yöneticileri ile röportaj yaptığını belirten Kılıç, markaların başarı sırlarını, girişimciliklerini, marka olma stratejilerini öğrenerek kitaba aktardığını ifade etti.

Kılıç, Kahramanmaraş’tan çıkan Mado, Dünya’nın en çok noktasına giden ve dört yıldır Avrupa’nın en iyi havayolu seçilen Türk Hava Yolları (THY), Amerika’dan Arabistan’a çeşitli ülkeler de üç yüz’e yakın şubesi olan Simit Sarayı, Trabzon’da Akçaabat Köftesini markalaştıran Cemil Usta,  Avusturya’dan Çin’e kadar kestane şekeri satan Kafkas gibi Anadolu’dan çıkan beş dünya çapında Türk markası’nın başarı hikâyelerine kitabında yer verdi.

Trabzon’un yemekteki markası olan Akçaabat Köftesi için Cemil Usta’ya kitabında yer veren Kılıç, markalaşma sürecinde dikkat edilmesi gereken konulara değindi. Kılıç, Cemil Ustanın gerek bölge gerekse yurt genelindeki hizmetlerini baz alarak kendisine kitabında genişçe bir yer verdi.

Kitabına Cemil Ustayı konu edinmesinin sebebini açıklayan Kılıç, “Cemilusta, Akçaabat’ta 45 yıl önce küçücük bir dükkânla Akçaabat Köftesini adeta bir sanat eseri gibi işliyor. Doğru konseptle Türkiye’nin çeşitli illerinde şubeler açıyor; köfte üretim fabrikası kuruyor ve köfteyi marka yapma yönünde ilerliyor. Aile şirketi kimliğini taşımasına rağmen hızla kurumsallaşan ve ulusal marka olma yolunda ciddi yatırımlar yapan Cemil usta aynı zamanda dondurulmuş ürünlerini yurt dışına gönderiyor. İşletme yapısıyla diğer girişimcilere örnek teşkil edecek olan Cemil usta, Nasıl Başardılar? Kitabına bu yönüyle konu edinilmiştir” dedi.

nasil-basardilar-cemil-usta.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler