Namlunun Ucunda İki Türk Takımı Var

Namlunun Ucunda İki Türk Takımı Var

Türkiye'den Trabzon Erdoğdu Lisesi ile Amasya Spor Lisesi'nin katıldığı Dünya Liseler Futbol Şampiyonası, iç karışıklığın yaşandığı Guatemala'da yapılıyor.

Guatemala'da düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'na özel harekât polisleri damgasını vurdu.

Türkiye'den erkeklerde Trabzon Erdoğdu Lisesi ile kızlarda Amasya Spor Lisesi'nin de yer aldığı turnuvada karşılaşma öncesi ülkeye ait özel hareket polislerinin uzun namlulu silahlarla güvenliği sağlaması dikkat çekti. Guatemala'nın Qvetzaltenango şehrinde düzenlenen turnuvada gençlerin spor yaparken karşı karşıya kaldığı manzara tedirginlik yaratırken, uzun namlulu silahların gölgesinde futbol maçı oynanması sporla bağdaştırılamadı. Polis olmadan otel dışına çıkılamayan, basın mensuplarının da zorluklar yaşadığı Guatelama'da; ellerinde silahlarla korner çizgisinde bekleyen polisler sporcuların güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

Türkiye'yi temsil eden iki takımımız otelden karşılaşmanın oynanacağı sahaya giderken özel harekât ekiplerinin geniş güvenlikleri altında gidiyor.

Basın mensupları görev alanlarına bile polis kontrolünde gidebilirken, ISF'nin neden karşılaşmayı gençler için ürkütücü görüntülerin olduğu bir ülkeye verdiği ise kafalarda soru işareti bıraktı.

Öte yandan şampiyonada Türkiye'yi temsil eden takımlarımız ilk maçlarını dün oynadı. Trabzon Erdoğdu Lisesi, Çek Cumhuriyeti temsilcisi ile 1-1 berabere kalırken, Amasya Spor Lisesi, Guatemala takımına 6-1 mağlup oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler