Nadir'in Tepkisi Var

Nadir'in Tepkisi Var

Mustafa Nadir'den Bayram Tepkisi

   

CHP Akçaabat İlçe Başknı Mustafa Nadir, Akçaabat'ta yapılan bayramşalma töreni için kaymakamlık ve belediyeye tepki gösterdi.

İşte Nadir'in Açıklaması...

 Ulusal bağımsızlık mücadelemizin taçlandığı gün olan 30 Ağustos vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi anma günüdür.

B u nedenle halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlar, Ulu Önder Atatürk ve Silah arkadaşlarını ve bu ülke için en yüksek fedakarlıkları çekinmeden gösteren tüm şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun.

Ulusal ve Resmi Bayramlarımızın kutlanması ile ilgili hükümetin yürürlüğe koyduğu yeni kısıtlamalar ve yasaklamalar hepimizin malumudur.

Bu kısıtlamalardan Atatürk Anıtına Çelenk sunma düzeni de olumsuz anlamda nasibini aldığından  Resmi protokol ile birlikte siyasi parti olarak Atamıza çelenk sunmamıza da yasak gelmiştir.

 Ancak biz örgüt olarak resmi bayram programından sonra Anıta sevgi, saygı ve minnet duygularımızın bir ifadesi olarak Çelenk sunma talebimizi İlçe Kaymakamlığımıza yazılı olarak ilettik. Bize verilen yanıtta ilçe kaymakamlığımızın 30 Ağustos 2012 günü Atatürk anıtına çelenk sunabilmemiz için izin verme yetkisinin olmadığı belirtilmiştir.

 Diğer günlerde de Atamıza çelenk sunabilmemiz için 48 saat önceden izin başvurusunda bulunmamız gerektiği de ayrıca hatırlatılmıştır.

 Anlaşılan o ki birçok resmi ve özel kurum ve kuruluşlar gibi bizimde ulusal ve resmi bayramlarda anıta çelenk sunmamıza yasak getirilmiştir.

      

 Açık ve samimi duygularımla ilçemizde yaşanan bir olayı halkımızla paylaşmak ve ardından bize çelenk sunmaya izin yetkisinin olmadığını belirten makama birkaç soru yöneltmek  ihtiyacı hissediyorum. Bu ifadelerimde ve sorularımda hinlik veya hırlık arayanlar olursa peşinen halka ve Hak’ka havale ediyorum.

Öncelikle geride bıraktığımız Ramazan Bayramında resmi bayramlaşmanın halkımızla birlikte yapılmasını ve tüm halkımızın davet edilmesini takdirle karşılıyorum. Kararın alınmasında da fikri olanlara da teşekkür ediyorum. Daha önce bu anlamda bir çalışma örneği sunan eski Kaymakamımız Sayın Erol Özkan ’ı da sevgi ve muhabbetle anıyorum.

 Ancak, yasakları ve kısıtlamaları tebliğde tereddüt göstermeyen makamlara soruyorum.

Atatürk’ e minnet ve saygı sunmanın bu kadar zorlaştırıldığı ülkemizde ,

güzel ilçemiz Akçaabat’ta bir çok münasip ve uygun alan ve mekanlar ,(örneğin Ak cami  yanındaki park) varken, hangi gerekçe ile Atatürk anıtı ve müştemilatı mübarek bayramın bayramlaşma töreninden izole edilerek, adeta törenden soyutlanır hale getirilmek için çaba sarf edilerek bayramlaşma çadırı kurulmuştur.

Bu ülkede sade vatandaşın kişi dokunulmazlığı, konut dokunulmazlığı kanunla teminat altına alınmışken, hangi yetki ve cesaretle Atatürk anıtının hitap alanın dahi  işgal edilmesine müsaade edilmiştir. Bu güzel töreni bu özürlü görüntü ile sunmaya kimin hakkı vardır.

 Yoksa bu ülkede At’aya saygı yasak veya kısmen izne, saygısızlık, niyet veya inisiyatife mi? Bırakılmıştır.

Her seferinde birilerine bu milletin inançlarıyla birlikte yaşadığı bu ülkeyi Atatürk ve şehitlerimize borçlu olduğunu hatırlatmak mı azım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler