Nadir'e Cevap Verdi

Nadir'e Cevap Verdi

Ak Parti Akçaabat ilçe Başkanı Osman Çavuş Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir'in açıklamalarına yaptığı yazlı açıklama ile cevap verdi.

 

Ak Parti Akçaabat ilçe Başkanı Osman Çavuş Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir'in açıklamalrına yaptığı yazlı açıklama ile cevap verdi.

Osman Çavuş'un basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz.

 

CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir’in 25–26.09.2008 tarihli gazetelerde yer alan açıklamalarına ilişkin cevabımdır:

AK Parti’ye din istismarı konusunda laf atanlar unutmamalıdır ki, Akçaabat’ta AK Parti yüzde 61 oy almıştır. Bu kadar oy alan partinin seçmenine hakaret etmeye kimsenin hakkı yoktur. Sayın Nadir “defolu” lafını geri almalıdır. Seçmenimizden de özür dilemelidir.

  Sorunsuz ülke, il ve ilçe dünyada yoktur. Elbette ki Akçaabat’ımızın da sorunları vardır. 5 yıl 11 ay kesintisiz iktidarımız döneminde sorunları bir bir çözmemiş olsaydık Akçaabatlı seçmenden 37 bin 500 oy yerine biz de CHP gibi 6 bin 500 oy alırdık. 28 Mart 2009 seçimlerinde bu gidişatla oylarınız çok gerileyecek, binli rakamlara dahi ulaşamayacaktır.

  AK Parti döneminde Akçaabat’ta 3 adet lise eğitim öğretimin hizmetine kazandırıldı, 1 lisenin ihalesi yapılma aşamasında… Yeni yapılan ilköğretim okulları yanında yeterli olmayan okullara ek dersliklerin inşası, eski okulların tamir edilmeleri, her okula internet ağı kurulması ve bilgisayar sınıfları oluşturulması sorun çözmek değil midir?

  Köy yollarının beton asfaltı, balıkçı barınakları, aralık ayında aile hekimliğine geçilecek olması, yeni hastane, insanlarımızın uzun vade taksitle konut sahibi yapılmaları sizce sorun çözmek değil midir?

  ‘Hayvancılığı felç ettiniz’ iddianıza ise şaşmamak elde değil. Geçmiş yıllarda yapılan yıllık desteklemenin 3 katı dönemimizde yapılmaktadır; anaç inek başına 250 ytl destek, 190 kg’ın üstündeki tosun hayvanına kesimde kg başına 1 ytl destek, süt desteği, 1 dönüm yoncası olana 115 ytl destek, arıcılara kovan başı, balıkçılara kg başı destek verdiğimiz için mi hayvancılık felç oldu?

  Esnaf kredi faizleri bizden önce yüzde 65 seviyesindeyken iktidarımız döneminde yüzde 13’lere indi, bin KOBİ’ye faizsiz kredi verme dönemi başladı.

  Bizim kimseye husumetimiz olmaz; insanı severiz, Yaratan’dan ötürü. Ancak laiklik ve Atatürkçülük söylemleri arkasına sığınarak mütedeyyin insanların rahatsız edilmelerine de karşıyız. Açıklamalarınızda şiir yazar gibi tüyü bitmemiş yetimin hakkından, soygun ve benzerlerinden bahsediyorsunuz. Bildiğiniz bir şey varsa lütfen açıklayın. Çamur at izi kalsın siyasetlerine milletimiz artık prim vermemektedir. Hukuksal mücadelede beceriklisiniz; tescillisiniz! Toplumsal mutabakat için Meclis’ten çıkartılan yasaları Anayasa Mahkemesi’ne siz getirmediniz mi? (Başörtüsü, Sosyal Güvenlik, SSK hastanelerinin devri vs.) Buyrun o zaman…

  Sayın Başkan, yukarıda ana başlıklarla bazılarını ifade ettiğim, Akçaabat için yaptığımız işleri bilmemeniz normaldir. Bunları İl Başkanınız da bilmiyor. Bilse; kesintisiz eğitimin AK Parti döneminde başladığını, öğretmenlerin şehir merkezine alındığını, köylerin imamlara kaldığını, onun için de AK Parti’nin köylerde çok oy aldığını söylemezdi.

  Öğretmenleri, imamları siyasete bulaştırarak insanları kamplaştırmaya hakkınız yoktur. Evhamlarla, suizanlarla topluma korku salacak, gerginlik meydana getirecek konuşmalardan bir kurtulabilseniz bu ülkeye yararlı olacaksınız. Şu halinizle zarar veriyorsunuz. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Siyaset