Nadir 'Hastane Olsun"

Nadir 'Hastane Olsun"

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, AKP’nin bu yatırımdan da kaçmak istediğini ileri sürerek, “Lütfen ihaleyi yapın” dedi.

 Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile AK Parti yöneticileri arasında kamuoyu önünde tartışmaya dönüşen ve TOKİ tarafından Akçaabat’a yapılması planlanan otel ve hastane olayı Trabzon’da da merakla beklenirken, dün CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, AKP’nin bu yatırımdan da kaçmak istediğini ileri sürerek, “Lütfen ihaleyi yapın” dedi.

Yeteri Kadar Tartışılmadı
  
AKÇAABAT’TAKİ siyasi partiler ve bazı STÖ temsilcileri ise olayın yeteri kadar tartışılmadığını söyledi. SP İlçe Başkanı Osman Hacısalihoğlu ve DSP İlçe Başkanı Nedim Şahin ise olayın yeteri kadar tartışılmadığından dert yakındı.
  
Akçaabat’taki ‘Karayolları 105. Şube Müdürlüğü’nden devralınan yere otel mi yoksa hastane mi yapılsın?’ şeklindeki tartışmalara CHP, DSP, SP ve şoförler de katıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in çağrısı CHP nezdinde yankı bulmadı. CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir, AK Parti’nin hastane yatırımından geri dönmeye neden aradığını belirterek, hastane ihalesinin tamamlanmasını istedi. Nadir, "Akçaabat’a yatırım yapacaksınız da önünüzü kesen mi var? Kararınızın doğru ve yerinde olduğuna inanıyorsanız, muhalif düşüncelere saygı göstererek yolunuza devam edin. Nasıl olsa sizin inancınıza göre tarih sizi haklı çıkaracaktır. AK Parti ile görüşlerimiz farklı olsa da Akçaabat’a yapılacak olan hiçbir yatırıma karşı duruş sergilememiz mümkün değildir" dedi.
CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, AK Parti Akçaabat İlçe başkanı Osman Çavuş’un açıklamalarına cevap verirken, şunları söyledi:
 
"Günlerdir ilçe gündemini meşgul eden ‘Karayolları 105. Şube Müdürlüğü arsasına otel mi, hastane mi yapılsın’ tartışmaları, yeni tartışmalar değildir. Yıllardır var olan tartışmalardır. Bugüne kadar bu düşünce farklılıklarını değerlendirmeye almayan AKP iktidarı, şimdi neden bu düşünceleri hastane için bir tehdit olarak algılıyor, onu da anlamış değiliz. AKP’nin ya kendine güveni yok. Ya, aldıkları karara inanmıyorlar. Ya da Akçaabat'a yatırım yapmaya niyetleri yoktur. Görünen, bu işten geri dönmeye neden arıyorlar, kurban arıyorlar. Yoksa mecazen söylüyorum, ‘Yumurta yapmaya oturmadan bu kadar ses neden?’ Kaç kez, ucuz gerekçeler göstererek ihaleyi iptal ettiniz. Yoksa gizli kapılar altında meşru olmayan bir şeyler mi dönüyor? 2 genel 1 yerel seçimi aynı nakarat ve aynı sazı çalarak geçirdiniz. Daha kaç seçim geçirmeyi planlıyorsunuz. Akçaabat'a yatırım yapacaksınız da yolunuzu kesen mi var? Kararınızın doğru ve yerinde olduğuna inanıyorsanız, muhalif düşüncelere saygı göstererek yolunuza devam edin. Nasıl olsa sizin inancınıza göre tarih sizi haklı çıkartmayacak mı? AKP İlçe Başkanı Sayın Çavuş, CHP İlçe başkanının konuya ilişkin düşüncelerini bilmediğini ve merak ettiğini söylüyor. Acilen açıklama istiyor. Sayın Çavuş, biz Akçaabat halkına hiçbir zaman yalan konuşmadık. Söylediğimiz her şeyin de arkasındayız. Biz ne demiştik, Akçaabat halkına? AKP’nin Akçaabat'la ilgili bir gelecek programlaması yok. Çünkü konuya ilişkin tüm söylemlerimize kulak tıkamaktadır. Dedik ama duyuramadık. İşte kanıtı. Sayın Çavuş biz konuya ilişkin düşüncelerimizi, beraber katıldığımız bir televizyon programında bizi izleyen tüm Trabzon halkına ve size söylemiştik. Ayrıca görüşlerimiz farklı da olsa, Akçaabat'a yapılacak olan hiçbir yatırıma karşı duruş sergilememizin mümkün olmadığım da belirtmiştik. Ancak, ‘Namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmaz ‘ sözü boşa söylenmiş bir söz değildir."

   
PLATFORMDA TARTIŞILMALI
   
Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Osman Hacısalihoğlu:
   
"Akçaabat’ta siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları bir araya getirilmeli ve bu konu enine boyuna tartışılmalıydı. Bu hala yapılabilir. Ama böyle olmayınca her kafadan bir ses çıkıyor. Vatandaşın kafası karışıyor. Belediye farklı, iktidar partisi farklı düşünüyor. Şimdi bir yatırım ikisinin yarışına dönüştü. Belediye Başkanı Şefik Bey’in çağrısı doğru ama neden böyle olması gerektiğini de anlaşılır bir şekilde ortaya koymalıdır."

  
BİRİ YAPILACAKSA ÖNCE HASTANE
  
DSP İlçe Başkanı Nedim Şahin:
  
"Önce insanların sağlığı söz konusu olmalı. Karayolları’ndan alınan arsaya eğer sadece biri yapılacaksa bu hastane olmalı diye düşünüyorum. Çünkü burası hastane için de uygun bir yer. 3 yol ağzı. Düzköy’ü de düşünmek lazım. Ama tabi ki gönül her iki yatırımı da, oteli de hastaneyi de Akçaabat’a kazandırmak ister. Bunun gerçekleşme ihtimali varsa hep beraber yapalım. Şefik Bey’in açıklamalarına da destek veriyorum ancak, eğer biri yapılacaksa bu hastane olmalı. Ama bu konunun ilçede tartışılmasından yanayım"

  
AKÇAABAT HER İKİ YATIRIMI DA İSTİYOR
  
Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim:
Karayolları’ndan alınan arsa bulunduğu konum ve taşıdığı özellikler ile otele daha müsaittir. Hastane her tarafta yapılabilir. Zaten belediye başkanı da bu konuda yer gösterdi. Bu söylemim kendi düşüncemdir. AK Parti’yi eleştirmek ya da belediye başkanına prim yaptırmak anlamında değildir. Şoför esnafının düşüncesi her iki yatırım da Akçaabat’a kazandırmak yönündedir. Çünkü Akçaabat’ın her ikisine de ihtiyacı vardır. Siyasi irade de bu her iki yatırımı da Akçaabat’a kazındırmakla mükelleftir. Bütün sivil toplum örgütleri bir araya gelip bu konuyu tartışalım."

 

         Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, “Biz hem hastaneyi hem oteli istiyoruz. Ancak Karayolları’ndan alınan arazi otel olmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Haberler