Nadir Çavuş'u Eleştirdi

Nadir Çavuş'u Eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, Başkan Şefik Türkmen’in belediyeye ait mülkleri satmasını eleştirmeyen AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş’u eleştirdi.

 

Mustafa Nadir'in yaptığı yazılı açıklaayı aynen yayınlıyoruz.

Belediye Başkanımız Sayın Şefik Türkmen, ne hikmettir bilinmez, muhalefette uzun yıllar mülk satmadan belediyeyi idare etti. AK Parti’ye geçince, uyum sağlamak için mi! nedendir? Bilinmez, Pulathane iş merkezinin 2. katının tümünün satışını bitirmek üzere. Sayın Başkanımız inşallah hız keser. Aksi takdirde AK Parti’ye ayak uyduralım derken kısa zamanda İlçemizde belediye mülkü kalmayacaktır.

Hatırlanacağı  üzere, belediye başkanımız önceki dönem, söz konusu taşınmazlarla ilgili satış yetkisinin encümene devri ile ilgili teklifini meclisten geçirmeyi başarmıştı. Ancak; bu karara AK Parti İlçe Başkanı Sayın Osman Çavuş şiddetle karşı çıkmıştı.

Sayın ÇAVUŞ özetle “Hükümetin belediyemizin hak ediş, talep ve ihtiyaçlarını karşıladığını, bu nedenle bu kararın yeni bir mülk almak için değil, seçim yatırımı gerekçesiyle alındığını” belirtmişti.

Bu söylemlere karşılık, belediye başkanımız Sayın Şefik Türkmen de özetle “ Bu kararın alınması, söz konusu karar içeriğinde belirtilen taşınmazları satacağımız anlamına gelmez. Orta mahallede kamulaştırmak istediğimiz bir yer var. Buranın kamulaştırılmasında paraya ihtiyacımız olursa o zaman satarız” şeklinde karşı beyanları olmuştu.

Bizde CHP olarak belediye başkanımızın bu beyanını seçimlerden önce halka verilmiş bir söz olarak değerlendirip, takibe almış bulunmaktayız.

Belediye başkanımızın bu konuya ilişkin söylemleri ile eylemlerinin çelişip çelişmediğini hep beraber göreceğiz.

Ancak; AKP İlçe başkanı sevgili mevki taşım Sayın Osman Çavuş konuya ilişkin geçmiş söylemlerine bir göz atarsa şimdiki suskunluğunu izah etmekte biraz zorlanabileceği kanısındayım.

Siyasette bence, sadece koltukta durabilmek için değil, sözünde durabilmek içinde de mücadele yapılmalıdır. Ben şimdi iyi niyetle soruyorum. Bu satış işlemleri, AKP ilçe başkanının söylemlerini mi? Belediye Başkanımız Sayın Şefik Türkmen’in söylemlerini mi? doğruluyor.

Yıllarca muhalefet belediye başkanı olarak duyulmayan satış ihtiyacı iktidar belediyesi olunca mı? Duyulmuştur. Yoksa Hükümet belediyemize ihtiyaç duyulan ödenek ve yardımları vermiyor mu?.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset