Müteahhit Tepki Gösterdi

Müteahhit Tepki Gösterdi

Toplu Konut İdaresi tarafından Karayolları 105. Şube Şefliği’nin bulunduğu alana yapılacak olan 200 yataklı hastanenin inşaat çalışmalarına yer tesliminin üzerinden 1.5 ay geçmiş olmasına rağmen başlanılamadığı belirtildi.

Toplu Konut İdaresi tarafından Karayolları 105. Şube Şefliği’nin bulunduğu alana yapılacak olan 200 yataklı hastanenin inşaat çalışmalarına yer tesliminin üzerinden 1.5 ay geçmiş olmasına rağmen başlanılamadığı belirtildi. Karayolları tarafından daha önce tuz deposu olarak kullanılan binanın sökülüp kaldırılmaması nedeniyle hastanenin yapımını üstlenen Genç İnşaat’ın inşaat çalışmalarına başlayamadığı belirtildi. Hastanenin yapılacağı alanda kazı çalışmalarına başlayan, ancak söz konusu tuz deposu binasının sökülüp kaldırılmaması nedeniyle hastanenin alt yapı çalışmalarını durduran firma yetkilileri, bu duruma tepki gösteriyor.

İnşaatın haritacısı olan Özcan Koca, bir haftadan buyana Karayolları’nın depo olarak kullandığı binasının sökülüp takılmasını beklediklerini ifade ederek, “Biz buranın yer teslimini bir buçuk ay önce yapmıştık. Normal şartlarda buranın sökülmüş olarak bize teslim edilmesi gerekirdi. Ama böyle olmadı. Biz bu binayı yıkıp çalışmalarımıza devam edebilirdik. Ancak burada bir milli servet var. Bu deponun yenisinin yapılmasının 600 milyarı bulabileceği ifade ediliyor. Bu nedenle bu kaybın olmaması için binanın sökülüp taşınması gerekiyor. Binanın büyük bir kısmı söküldü. Ama sökülen kolonlar bizim kazı yapacağımız alana bırakıldı. Bizim kazı yapacağımız alan hem bu binanın bulunduğu yer, hem de sökülen kolonların taşınacağı yolu kapsıyor. Bu nedenle kazı yapacağımız alanın üçte birinin kazısını yaptıktan sonra kazılarımızı durdurmak zorunda kaldık. Şayet bu deponun taşınması işlemi yapılmış olsaydı, biz şu sıralarda hastanenin inşaatına başlamış olurduk” dedi.

Karayolları’nın, çalışmalarında ağır hareket ettiğini dile getiren Koca, “Buranın bir hafta içinde kaldırılması gerekiyordu. Ama kalkmadı. Cumartesi günü bu konuyu milletvekillerine ilettikten sonra Pazar günü, sökülen kolanların bir kısmı taşındı. Ama sonra yine işler durdu. Karayolları bu hızla gittiği sürece buranın kaldırılması bir ayı aşar. Bu da hastanenin yapım sürecini uzatır. Bu konuda yetkililerden hassasiyet ve ilgi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler