Mustafa Nadir'den AK Parti'ye

Mustafa Nadir'den AK Parti'ye

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir,AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet ziya Öztürk’ün “siyasi güç zehirlenmesi” hastalığına yakalandığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet ziya Öztürk’ün “siyasi güç zehirlenmesi” hastalığına yakalandığını söyledi. AK Parti İlçe Başkanı’nın yaptığı son açıklamaları değerlendiren bir basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir, “Öztürk’ün açıklamaları bir itiraf, eylemleri ise suç niteliği taşımaktadır” dedi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin seçimlerinde daha önceki yıllarda grup kararı aldıklarını bu yıl ise muhtarları serbest bıraktıkları söyleyen Öztürk’ün bu zihniyetinin yetki aşımından öte düşünce ve irade gaspını meşru gören bir anlayışın ürünü olduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Nadir, şunları söyledi:

“Yeter Sayın Öztürk, iktidar sarhoşluğuna kapılarak demokrasimizi yerlerde süründürmekten vazgeçin. Muhtarlık müessesesi ve muhtarlarımız sizin alt birimleriniz olmadığını lütfen hatırlayın. Bu yaptığınız iş, kanun ve hukuk tanımazlığınızın yanında insanlarımızın, demokratik hak ve hürriyetlerini kullanma ehliyetlerini askıya almaktır. Buna hakkınız da yetkinizde yoktur. Gücünüzü kontrol edemez bir hal aldınız. Bu haliniz halkımızı haklı olarak kaygılandırmaktadır. Oldu olacak hazır cesaretiniz ve siyasi muktedirliğiniz üzerinizde iken, yakalandığınız siyasi güç hastalıklarından da kurtulmak istiyorsanız başka hangi konularda kanun ve hukuk tanımaz grup kararları aldığınızı ve uygulattığınızı, yerel ve genel seçimlerde de bu gibi karar ve uygulatmalarınız olup olmadığını anlatınız. Daha da açılır ve rahatlarsınız.”

 AK Parti İlçe Başkanı Öztürk’ün muhalefeti proje üretmemekle ve muhalefeti de kendilerine bırakmakla itham etmesine de cevap veren CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Anlaşılan Sayın Öztürk yerel siyaseti bitirip genel siyasete geçti. Sevgili kardeşim, her anlamda projeler atölyesi bir partiyi proje üretmemekle itham etmeniz, tarih ve siyaset bilgi fukaralığınızdan olsa gerek. Biz bu ülkeyi seçimde bir siyasi partinin elinden değil, halkımızla birlikte yedi düvelin elinden kurtararak, kurduk. İçini de projelerimizle biz donattık.

Oturduğunuz ve bizi eleştirdiğiniz koltuğunuz da, isminizin sonundaki soyadınız da, yıkmaya çalıştığınız demokrasimiz de, isminden korktuğunuz TC de halkımızla birlikte ortak gerçekleştirdiğimiz projelerimizdir. Yaptıklarımızı sele suyu verdiniz de satacak bir şey kalmayınca yeni projeler mi istiyorsunuz?

Ancak, AKP İlçe Başkanı’nın muhalefetliği kendilerinin yaptığına dair söylemi, haksızlık yapmayalım, kısmen doğrudur.

 

AKP’nin, iktidar olma gücünü bugüne kadar Cumhuriyetimiz ve onun kazanımlarına kin ve nefret derecesinde muhalefetlik yaparak gösterdiğinin herkes farkındadır. TC’yi silme çalışmalarınızı, anayasamızın değişmez maddelerini tartıştırmanızı, Atatürk devrim ve ilkelerine muhalefetliğinizi, Cumhuriyet ve tüm değerlerinin kontrolsüz gücünüzün tehlikesi altında olduğunu korkmayın çok iyi biliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler