MUSTAFA CUMUR

 

Akçaabat siyasetine adını altın harflerle yazdırdığına inandığım Mustafa Cumur’un aramızdan ayrılışı herkes gibi bizleri de derinden üzmüştür. Yakın tarihte ilçesine bu kadar önem veren bir vekil  görmedik göremeyeceğiz. Buradan yaptıklarını saymaya gerek yok.Akçaabat halkının desteğini alan bir şahsiyetti Mustafa Cumur.

Kendisini siyasi arenada değil Akçaabat ta esnaf olarak tanıdık. Daha sonra siyasi arenada boy gösterdi. İki dönem bizlere hizmet verdi. Son seçimde kendisini listede göremeyince biraz küsse de o hep bizimle beraber oldu. Onu havaalanında karşılamaya gelen binlerce sevenlerine ben sizin yedinci vekiliniz dediğinde oradakiler onun ne kadar samimi ve ne kadar fedakâr olduğunu bir kez daha görmüştü.

Benim içinde Mustafa Cumur’un ayrı bir yeri vardır. Kendi köyü Çayırbağı idi ama bizim için (Kirazlık Köyü) her zaman söylemekten kaçınmadığı Vara benim ikinci köyüm dediği hiçbir zaman unutmadık unutmayacağız.

Son yolculuğuna uğurladığımız Mustafa Cumur için Kavaklı rahman camiindeki mahşeri kalabalığa bakmak yeterli. Trabzon son yıllarda böylesine kalabalık bir merasim görmedi. Kendisine buradan Allahtan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum