Musa Çavuş'u tanıttı

Musa Çavuş'u tanıttı

Gelleci yayımladığı kitabını tanıttı

Günebakış Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gazeteci-Yazar Aydın Gelleci geçtiğimiz günlerde yayımladığı “Cumhuriyet’in Muhtarı Musa Çavuş” adlı kitabını Türkiye Muhtarlar Derneği (TMD) Akçaabat Şubesinde tanıttı.

Dernek Başkanı Eyüp Gedikli ile yönetim kurulu üyelerine kitabı tanıtan Gelleci bir muhtarın ilgi çeken yaşamının ilk kez kitaplaştırıldığını kaydetti. Kitabı tüm muhtarlara ve bölge halkına ulaştırma amaçlarının olduğunu ifade eden Gelleci “Musa Çavuş 86 yıllık hayatında, 32 yıl muhtarlık yaptı. Bu süreçte Samsun’dan Artvin’e, Trabzon’dan Erzurum’a kadar ‘Musa Çavuş’ olarak nam salıp bölge halkına yaptığı yardımlar ve mazlumlar için hayatını ortaya koymasıyla adından söz ettirdi. Biz de onun bu farklı yaşamını gelecek kuşaklara taşımak istedik.” dedi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesi Başkanı Eyüp Gedikli ise muhtarlığın öneminin de konu edildiği kitabın önemine değinerek Gelleci’ye böyle bir eseri hazırladığı için teşekkür etti. Muhtarların toplum nezdinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Gedikli “Kitabın gelecek kuşaklara güzel ve önemli bilgiler aktaracağı belli. Bizi de ilgilendiren bu kitabı derneğimize kadar gelerek tanıtmanız bizleri sevindirmiştir. Başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler