Murat Aydın İle Çok Özel Söyleşi

Murat Aydın İle Çok Özel Söyleşi

Murat Aydın İle Çok Özel Söyleşi

 

Milliyetçi hareket Partisi'nden Akçaabat Belediye meclis üyesi olan Murat Aydın ile gündeme dair özel röportaj.

Akçaabathaber.com:Öncelikle bu fırsatı bize verdiğiniz için teşekkür ederiz. Partiniz MHP'nin şuan içinde bulunduğu durumu bize kısaca anlatabilir misiniz?

Murat Aydın: Öncelikli olarak şunu ifade etmek isterim ki bulunduğu yeri MHP’ye borçlu olanların MHP genel başkanına ve MHP politikalarına karşı söylemlerde, davranışlarda ve paylaşımlarda bulunmaları çok büyük bir sorumsuzluktur.  Siyaset yapan arkadaşlarımızın tabi ki düşünceleri olacaktır ve bu düşüncelerini paylaşacaklardır. Bu gayet normal demokratik bir davranıştır. Fakat bu düşüncelerimizi ve davranışlarımızı saygı, sevgi ve ülkücü ahlaka uygun ölçülerde yapmamıza dikkat etmemiz gerekmektedir. Siyaset içinde olan her kim varsa maalesef bulunduğu konuma çıkar ve menfaat veya bir başkasının etkisiyle gelmiş olarak değil, yaşadığı şehirde, ilçede,köyde,mahalle de veya oy kullandığı sandıkta kendi yerini görmeli ona göre sorumluluğunu bilmelidir.  Sorumluluk sahibi olan her arkadaşımızın duygularıyla değil aklıyla hareket edip bulunduğu yere konuma ve camiaya haksızlık yapmaması gerekmektedir. Tabi ki bu olumsuz hava teşkilat yapısını etkilediği gibi seçilmiş arkadaşlarımızı da etkilemiş olabilir. Bu dağınık ortamda kendini yetkili gibi görüp hareket eden davranışlar olabilir bunlar ortamın boşluğundan kaynaklansa da bu gücü ve yetkiyi kendilerinde gören arkadaşlarımızın bu boş ortamlardan istifade etmesi yerine kendinde gördüğü gücü ve yetkiyi bu ortamların oluşmaması için  kullanmalarının daha doğru olacağını düşünüyorum. İktidarın siyasi yanlışlıklarından dolayı ülkenin içine düştüğü buhranlı durumdan çıkması için MHP’nin yıllardır savunduğu, ülke adına ön gördüğü ne varsa iktidarın bu ön görüleri dikkate alması siyasi anlamda övünülecek bir durumdan ziyade yanlışlıklardan dönülmesi ve ülkenin birliği ve bütünlüğü adına daha çok anlamlı olduğunu düşünüyorum.

  Akçaabathaber.com:MHP neden Evet Diyor?            

Murat Aydın: MHP nin Neden 'evet' dediğimizi herkes soruyor.Bizler ülkücü camia olarak lider teşkilat doktrin çizgisinde hareket eden kişileriz. Bu çizginin dışında kalma durumunda ise bulunduğumuz yerleri veya mevkileri bırakmak durumunda olmalıyız. Neden 'evet' dediğimizi herkes soruyor. Türkiye'yi tekrar bir kaos, kriz, darbe çağrısına fırsat verdirmeyecek misyonu olan bir partidir MHP . Bazı konular vardı ki siyasetin üstünde düşünmek mecburiyetindesiniz. Devlet bekası gibi, milli güvenlik gibi.  Ülkemiz için yeminimiz vardır ve bu yemin bir kere edilmiştir. Bizim için yeminler uğruna gerekirse kendimizi feda etmek içindir. Yemin Türkiye'nin hak ve çıkarlardır. Yemin Türk milletinin birliği ve sağlam iradesidir. Bağımsız yaşama ülküsüdür. Yemin 19 Mayıs 1919'daki ilk adım, 23 Nisan 1923'teki ilk açılış, 29 Ekim 1923'tür. Kardeşliğimizi korumaktır, yemin manevi borçtur. Yemin ettik, dönmeyeceğiz, durmayacağız, vazgeçmeyeceğiz.Bizim vatan sevdamız birlik ve beraberliğimiz için hep böyle olmuştur, her zamanda böyle olacaktır.

Akçaabathaber.com:Başta ilçemiz olmak üzer bazı yerlerde görevden almalar oldu. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?                                    

Murat Aydın: Gönül isterdi ki siyasetin bir parçası olan teşkilatların seçimle gelenin seçimle gitmeleri veya görev sürelerince kalmaları doğru olandır.Fakat bazen şartlar öyle bir hale geliyor ki normal hareket edemiyor bir an önce daha fazla zarar görmemek için müdahale etmek zorunda kalıyorsunuz. Bu durum maalesef Akçaabat MHP teşkilatı için de bir zaruri yet olmuştur.

                       

Akçaabathaber.com:MHP'nin yeniden bir yapılanmaya ihtiyacı var mı?                                   
Murat Aydın: Bu yaşadığımız olumsuzluklardan ve camiamızın geldiği bu halden sonra görev alacak arkadaşlarımıza çok görev ve sorumluluklar düşüyor. Ne olursa olsun bu camia bu kadar bu zorlukların üstesinden mutlaka gelecektir. Akçaabat MHP teşkilatı her ne kadar ülkücü camiasını mağdur etmiş olsa da camiamızın gönül vermiş olanların sessizliği ve suskunluğu davalarına olan saygı ve kendi kişiliklerinin sorumluluklarından dolayı olduğunu biliyorum.  Çok daha fazla mağduriyetlere ve haksızlılara uğrayan camiamızın çok daha güçlü bir şekilde daha güzel günlere ulaşacağı geçmiş tecrübeleri göstermektedir.  Duyarlı olup kendini ülkücü sayan MHP ile özleşen camiamızın el ele verip gönül birliğiyle bu bayrağı yükseklere taşımaya devam edecektir.

 

 Akçaabathaber.com: Akçaabat ile ilgili birliktelik ve yatırımlar ile ilgili neler düşünüyorsunuz?  Murat Aydın:Akçaabat’ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve resmi kurum temsilcilerinin katılımıyla daha önce 3 kez gerçekleştirilen Akçaabat  platformu  toplantısı yapıldı. Bu platformun daha aktif ve etkili olması gerekmektedir. Akçaabatlımızın sosyal kültürel ve ekonomik acıdan daha iyi bir yere taşımamız için bu zaruri yettir. Secim zamanı AKP Genel başkanı  Başbakan Ahmet Davutoğlu Atatürk Alanı’nda yaptığı konuşmada "Trabzon, 61 bin öğrencisiyle en büyük üniversitelerden birisine sahip. Karadeniz Teknik Üniversitesi... Ama artık Trabzon'da ikinci bir devlet üniversitesine ihtiyaç var. İnşallah Trabzon'a ikinci bir devlet üniversitesini de kurmaya kararlıyız. Sözüne istinaden  özellikle Akçaabatçımızın mutlaka bu 2, üniversiteyi fazlasıyla hakkettiği ortadadır.Tabi ki burada en büyük sorumluluk ise bu sözü veren siyasi parti ve temsilcilerine düşüyor.Her ne olursa olsun Akçaabat’ımız için Üzerimize ne düşüyorsa  bütün siyasi ve sivil toplum örgütleriyle bunun çabasını vermeliyiz.

 Akçaabathaber.com:Akçaabat ve siyaset denilince neler aklınıza geliyor.
Murat Aydın:
Akçaabatımız şu an  Trabzon siyasetinde ve bürokrasisin de  fazla etkili olamamaktadır.Bunun nedeni  Anavatan döneminde Ali Kemal Başaran  etkili bir vekillik profili izlemiş olması  sonrasında ise AK Parti iktidarında ise Mustafa Cumur bu çıtayı biraz daha ileri taşımasıdır.Maalesef şu an Akçaabat  için siyaset  yapanlar ve milletvekili olanlar   çıtanın yüksek olması sebebiyle  beklentileri karşılamakta yeterli olmamaktadırlar. Buda Trabzon da Akçaabatımızı her alanda  geri planda bırakmaktadır.

Akçaabathaber.com:Büyükşehir yapılanmasında gözlemleriniz nelerdir?
Murat Aydın: Büyük şehir belediyesinin konkasör şantiyesi Akçaabat ilçemizde olmasına rağmen bu şantiyeden malzeme olarak daha çok istifade ederek köy ve mahalle yollarını stabilize malzeme dökme anlamında daha fazla yararlanmamız gerekir. Özellikle Kuruçam Hıdırnebi yolunun turizm öncelikli bir yol olması nedeniyle Büyük Şehir Belediyesinin sebep her ne olursa olsun ihmal etmesi ve Akçaabat  Belediyesi'nin de yetersiz kalması bir sorundur. Bu gibi öncelik taşıyan yolların şahsi veya farklı sebeplerle ihmal edilmesi hiç bir belediye ye yakışmadığı gibi buraları Turizm ile özleştirenlerin kendileriyle ne kadar çelişerek düştükleri durumu bizler görüyoruz bunu kendilerinin de görerek bu hizmetleri toplum ve bölge menfaatlerine göre yapmalarını tasfiye ederim.

Akçaabathaber.com:Bir meclis üyesi olarak Büyükşehir ve Akçaabat’ın durumu nedir?

Murat Aydın:30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçü oğlu Akçaabat’tan kullanılan oyların %63’nü aldı. Yeni kurulan Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreteri Oflu. TİSKİ Genel Müdürü “aslan bacanak” Çaykaralı. Büyükşehir Belediyesine Akçaabatlı tek bir daire başkanı halen atamıyor. Akçaabat doğumlu işçi ve memur kardeşlerimizi uzaklara  gönderiyor. Sonrada her konuşmasın da ‘Ben Akçaabatlıyım. Babam Tekel’de kantar memuruydu. İlk ve ortaokulu ben burada okudum’ diyor  fakat  Büyükşehir Belediyesinde Akçaabatlı görmeye galiba tahammül edemiyor. Şimdide tüm Yomra'dan Akçaabat'a kadar olan bölgenin kanalizasyon atık deposunu Yıldızlıya taşıyarak  bu Proje ile bu bölgelerin atıkları Yıldızlı Karayolları Bölge Müdürlüğü sahilinden denize aktarılmak isteniyor. Siyasi anlamda büyükşehir belediyesinde ve Trabzon siyasetinde Akçaabat'ın etkin olması gerekir millet vekilinden teşkilatına ve belediyesine kadar sorumludurlar. Bizler  Milliyetçi Hareket Partisi olarak zaten Akçaabat'ımızın çıkarların da  belediye başkanımızın sonuna kadar yanındayız .

Akçaabathaber.com:Teşekkür ederiz.

Murat Aydın:Biz teşekkür ederiz, çalışmalarınızda başarılar dilerim

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler