Mükelleflere Vergi Uyarısı

Mükelleflere Vergi Uyarısı

Akçaabat Belediyesi Gelir Müdürü Kaya Yemiş'TEN Mükelleflere Vergi Uyarısı Yapıldı.

 

Akçaabat Belediyesi Gelir Müdürü Kaya Yemiş, mükelleflerin mağdur olmamaları için vergilerini süresinde ödemeleri, kolay ödeme yapmaları için de ödemelerini son günlere bırakmamalarının menfaatlerine olduğunu bildirdi.

Yemiş, yaptığı yazılı açıklamada, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisi ikinci taksitinin ödenme süresinin 30 Kasım 2011 Çarşamba günü mesai bitiminde sona ereceğini belirtti.

Emlak Vergisi Kanunu'na göre belediye sınırları ve mücavir alanı içerisinde gayrimenkul sahibi ve adlarına emlak vergisi tahakkuk olanların vergilerini ödemelerinin kanun gereği olduğunu ifade eden Yemiş, şunları kaydetti:

"2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'na mükerrer 44. maddeyle eklenen, 'belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan, ancak su ihtiyacını belediyece tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlar ile iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergilerini ödeyeceklerdir' denilmektedir. Bundan dolayı 2004 yılından itibaren iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalarda çevre temizlik vergisi su faturalarına dahil edilmemektedir. Ayrıca ilan ve reklam vergilerinin de ikinci taksit süresi 30 Kasım'da sona erecek olması nedeniyle ilan ve reklam vergilerini ödemeyen mükelleflerimiz de vergilerini belediyemize ödeyebilirler. Mükelleflerimizin mağdur olmamaları için vergilerini süresinde ödemeleri, kolay ödeme yapmaları için de ödemelerini son günlere bırakmamaları menfaatlerinedir.".

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler