Muhtarlarımız Beştepe'de

Muhtarlarımız Beştepe'de

15'inci Muhtarlar Toplantısı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Makamı tarafından artık geleneksel olarak düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nın 15’incisi yapıldı. 14 Akçaabatlı muhtarımızın katıldığı toplantıda konuşan ve Suriye meselesine ağırlıkla değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Trabzon, Tokat, Samsun, Mersin, Erzurum, Malatya, İzmir, Gaziantep, Edirne ve Diyarbakır'dan gelen muhtarlara hitap etti.

Muhtarlar toplantısında yapılan değerlendirmelerin 81 vilayet, 78 milyon vatandaşla birlikte dünya tarafından dikkatle takip edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurdumuzun her köşesinden muhtarlarla bir arada olmanın kendisine bambaşka duygular yaşattığını, bu toplantıların aralıksız sürdürüleceğini söyledi.

Akçaabat’tan Akpınar, Acısu, Ağaçlı, Çamlıca, Çınarlık, Çilekli, Akçaköy, Esentepe, Işıklar, Kuruçam, Tütüncüler, Çolaklı, Çukurca ve Demirci muhtarlarının katıldıkları15’inci Muhtarlar Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özetle şu konulara değindi:

“Suriye konusu tıpkı Irak, Mısır, Libya gibi, tıpkı Balkanlar gibi, Kırım gibi, Kafkasya gibi bizim asli meselemizdir. Bu bakımdan Suriye meselesine diğer ülkelerin yaklaşımı ile bizim yaklaşımımız arasında çok derin farklar vardır. Biz Suriye’ye bakınca sadece Türkmen’iyle, Arap’ıyla, Kürt’üyle, Sünni’siyle, Alevi’siyle, diğer tüm toplum kesimleriyle binlerce yıldır birlikte yaşadığımız, 100 yıldır sınırlarımız ayrı olsa da gönüllerimiz bir olan insanları görüyoruz. Bizim için oralar bin yıllık hatıralarımızın bulunduğu ayrılmaz bir parçamızdır. Daha önce Bosna'da, Karabağ'da yaşananlar için ne hissediyorsak bugün de Suriye için aynısını hissediyoruz. Buraları birileri için bataklık, kriz bölgesi yahut çatışma alanı haline getiren, bugün bütün insanlığın maruz kaldığı küresel adaletsizliktir, bunu böyle görmemiz lazım. Güç mücadelesi için insan hayatının ayaklar altına alınmasıdır bu mesele. İşte biz bu yüzden 'dünya beşten büyüktür' diyoruz.”

bestepe.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler