Muhtarlar Türkiye'yi Gezdi

Muhtarlar Türkiye'yi Gezdi

Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği Türkiye turu bu yıl da gerçekleştirildi.

Muhtarlar Türkiye’yi gezdi

Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği Türkiye turu bu yıl da gerçekleştirildi.

Bir haftalık gezinin molasını Ordu, Ankara, Eskişehir, Konya, Bursa ve İstanbul’da veren Muhtarlar Derneği kafilesindeki 16 muhtar bu illerdeki hemşehrilerinin yanı sıra Akçaabat’ta eskiden görev yapmış idareci ve bürokratları da ziyaret etti.

19 Ekim Pazar günü ilçemizden hareket eden Muhtarlar Derneği kafilesi ilk molasını Ordu’da verdi. Burada Ordu Emniyet Müdürlüğü’nde görevli İhsan Gedikli ve arkadaşlarının kurduğu sofrada ağırlanan muhtarların bir sonraki molaları ise Ankara’daki İdris Köse’nin çiftliği oldu. Köse’nin Kutludüğün Beldesi’ndeki çiftliğinde krallar gibi ağırlanan muhtarlar Ankaar’daki bürokratlarımızdan Tareks Genel Müdürü Burhanettin Topsakal ile eski genel müdürlerimizden Mehmet baş’ı da ziyaret ettikten sonra Konya’ya geçtiler.

Konya’da Devlet Su İşleri 4. bölge Müdürü Mustafa Uzun’un konuğu olan muhtarlarımız, burada bir dizi ziyaret de gerçekleştirdiler. Konya’nın 50 yıl su ihtiyacını karşılayacak “KOP Projesi” kapsamınsa yapılan Mavi Tünel’in inşaat sahasını gezen muhtarlarımız Hadim ilçesinde de Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu tarafından ağırlandılar.

Akçaabat’ın eski kaymakamlarından Eskişehir Vali Yardımcısı Cafer Yıldız’ı da makamında ziyaret eden muhtarlarımız daha sonra geçtikleri Bursa’da Akçaabat dernekler Federasyonu Başkanı Ali Haydar Sönmez ve Işıklar Derneği Başkanı Hüseyin Aktaş tarafından karşılandı. 2 gün Bursa’da kalan muhtarlarımız Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini de gezme imkânı buldular.

Muhtarlar derneği kafilesinin son durağı ise İstanbul oldu. Feshane’de düzenlenen Trabzon Etkinlikleri’ne katılan ve burada Akpınar köfte Salonu’nun işletmecileri tarafından ağırlanan muhtarlar 1. Ordu komutanı Orgeneral Salih zeki Çolak ve Devlet demiryolları Müşaviri Hasan Gedikli’yi de makamlarında ziyaret ettiler.

İstanbul durağının son gününde Yakacık Ayazma Örenyeri’nde Akçaabatlı hemşerilerimiz Baki Tütüncü ve Kadir Dengiz tarafından akşam yemeği ikram edilen muhtarlarımız 8 gün aradan sonra ilçemize döndüler.

Ziyaretleriyle ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli,  geleneksel hale getirdikleri gezilerinin sonuncusunda gurbette vatana hizmet eden birçok Akçaabatlı bürokratla hasret giderdiklerini, Akçaabat’a hizmeti geçen birçok isime de bir kez daha teşekkür etme imkânı bulduklarını öyledi. Gedikli, gezilerine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

3-004.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler