Muhtarlar Günü Resmi Kutlanacak

Muhtarlar Günü Resmi Kutlanacak

Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şube Başkanı Eyüp Gedikli, Muhtarlar Günü ilan 19 Ekim'in resmi tören ile kutlanacağını belirtti.

Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şube Başkanı Eyüp Gedikli, Muhtarlar Günü ilan 19 Ekim'in resmi tören ile kutlanacağını belirtti.

Başkan Eyüp Gedikli yaptığı açıklamada, Resmi Gazete'de 19 Ekim Muhtarlar Günü'yle ilgili yayınlanan genelgede, "Muhtarların ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerine yönelik çalışmalar yürütülmesi" amacıyla böyle bir gün ilan edildiği belirtilerek, şunlar söyledi "Çok özel bir görev yapan muhtarlarımızın artık bir günü var. 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanacak. Biz de Akçaabat'ta bu günü resmi tören ile kutlayacağız. Atatürk Alanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunulacak ve ardından kahvaltıya geçilecek. Yapılacak kutlamaya tüm muhtarlarımız davetlidir" dedi.

Cumhurbaşkanına Teşekkür

Yapılan uygulamanın muhtarlar adına memnuniyet verici olduğunu dile getiren Gedikli“Çok güzel bir uygulama başlıyor. Muhtarlık teşkilatı Türkiye'de ilk defa 1829 yılında 19 Ekim günü kurulmuş ve çalışmaya başlamış. Yani 2. Mahmut zamanından itibaren devam eden bir teşkilat. Çok eskiye dayanıyor. Bugünün biz muhtarlara adanması çok mutlu edici. Tüm muhtarlarımıza hayırlı olsun. Yılda bir gün de olsa hatırlanmak çok güzel bir duygu. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Kuruluna muhtarlara verdiklerini değerden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler