Muhtarlar Dert Küpü

Muhtarlar Dert Küpü

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, Akçaabat Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek muhtarların sorunlarını dinledi.

Haber:Derviş ALTUNTAŞ

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, Akçaabat Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek muhtarların sorunlarını dinledi.

Akçaabat Belediye Meclis üyesi Erhan Nadir, Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli ve parti yöneticilerinin yer aldığı ziyarette muhtarların en büyük sıkıntısı Büyükşehir oldu. Toplantıda söz alan Işıklar Mahalle Muhtarı Ali Aktaş, mahallelere belediyelerin ilgi göstermediğinden yakındı. Aktaş “mahallemizde birçok sorun var. Büyükşehir’e veya Akçaabat Belediyesi’ne gittiğimizde bize sanki Işıklar Belediyesi varmış gibi muamele yapılıyor. Bize al sana 10 torba çimento diyorlar. Sanki benim çalışan personelim mi var ki çimentoyu kullanacağım. Belediye işçisini de vererek sorunu yerinden çözmesi gerekir” dedi.

Mahallelerdeki sıkıntıları dile getiren muhtarlar, en çok yol bakımları, enerji hatları ve yapılan evlere ruhsat almada sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Bir mahalle muhtarı “mahallemde büyük elektrik sorunu var. Kimse ilgilenmiyor. Arsin’de bulunan müdürlüğe bile gittim ama bir çare bulamadım” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Emre Akgün ise yaptığı konuşmada, Büyükşehir ile birlikte sistemin tam olarak oturmadığını ve zamanla düzeleceğini belirtti. Akgün “Büyükşehir yasası ile köylerimiz mahalle oldu. Beklediğimiz veya umut ettiğimiz kişi başı gelirler Büyükşehir ile belediyelere gelmeyince sıkıntı oluştu. Biz buna rağmen her mahallenin acil sorunlarını gidermek için belediyelerle işbirliği yapıyoruz” dedi.

Enerji hatlarının özelleşmesi nedeniylede sorun yaşandığını ifade eden Akgün “Özelleştirme sonucunda enlektrik işlerine özel firma bakıyor. Birkoç zaman sıkıntıları çözmede yetersiz kalınıyor veya yeni yatırım yapılmıyor. Bunu çözmek için gerekirse Enerji Bakanlığı’na dilekçe yazalım ve bu dilekçeleri ben takip edeyim. Çözüm neyse bunun yapılması için mücadele edelim” dedi.

Emre Akgün toplantı sonrasında Cemil Usta’da muhtarlara öğlen yemeği ikramında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler