Muharrem İnce Akçaabat'ta

Muharrem İnce Akçaabat'ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Partisinin düzenlemiş olduğu Akçaabat mitinginde konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Partisinin düzenlemiş olduğu Akçaabat mitinginde konuştu

Akçaabat Ak Camii önünde kurulan platformdan halka seslenen ve iktidarı ağır bir şekilde eleştiren Muharrem İnce, “Bir gün sağcı oluyor bunlar, öbür gün solcu. Bir gün bakıyorsun dostum Esad diyor, öbür gün vazgeçiyor, kanlım Esed diyor. Adını bile değiştiriyor ki anlamasınlar aynı kişi diye. Mesela bir gün muhafazakâr oluyor, öbür gün siyaset için papaz elbisesi bile giyerim diyor. Bir gün bakıyorsun Avrupa Birliğini savunuyor, öbür gün Amerika’yı, ABD’yi. Bir gün El Kaideci oluyor dostum diyor, öbür gün düşmanım diyor. Ne işi var Libya’da NATO’nun diyor, öbür gün NATO’ya Asker gönderiyor, Ne istediğini kimse anlamıyor. Bir gün çıkıyor Türkçeyle ilim felsefe yapılmaz diyor ikinci gün diyor ki Türkçeyle bal gibi de ilim felsefe yapılır diyor. Bir gün Papayla görüşmedim diyor, diğer gün görüştükleri ortaya çıkıyor. Sağcı oluyor solcu oluyor her şey oluyor. Milliyetçi oluyor. Geliyor Trabzon’a bir numaralı milliyetçi oluyor, şehit babası oluyor, Diyarbakır’a gidiyor Barzani’nin başkanı oluyor. Ayakkabı mağazası gibi her numara var bunda. Her şey oluyor bir adam olamıyor birde Atatürkçü olamıyor” dedi.

muharrem-ince.jpg

Muharrem İnce seçim meydanlarında Kuran'ın gösterilmesine tepki göstererek konuşmasına şöyle devam etti: "Seçim meydanlarında yalan, dolan, iftira var. Seçim meydanlarında hakaret ve iddia var, siyaset var, her şey var. Kutsal kitabın ne işi olur seçim meydanlarında. Eline Kuran'ı alıp gelmişsin. Eline Kuran alman için abdestli olman lazım. Eminim ki abdestlidir. Ona buradan Trabzon’dan sesleniyorum Kur’an a el basıp, ben Bilal oğlana paraları sıfırla demedim diye Kuran’ın üzerine yemen edebilir mi? Ederse çarpılır. Bende çıktım dedim ki elinde Kur’an, dilinde yalan, kursağında haram, meydana çıkmış Erdoğan dedim. Yalan mı söyledim?” dedi.

Ak Parti'yi eleştiren İnce, şöyle konuştu: "Ben seçimi nereden anlıyorum biliyor musunuz? Ya Tayyip Erdoğan ya da Bülent Arınç ağlamaya başlamışsa, seçim yaklaştı diyorum. Ne zaman ki ağlıyorlarsa bilin ki seçim gelmiştir.

Yapacakları projelerin gelir kaynağını açıklayan İnce, “ Uygulayacağımız projelerde 77 milyon parayı nereden bulacaksınız diye bize sorabilir ama haramzadeler soramaz. 3 milyona çerez parası diyen bunu soramaz bize. Kilosu 4 bin liradan beyaz çay için bunu soramaz bize. Tanesi bin liraya bardak alan bunu soramaz.700 milyarlık saat takan bize bunu soramaz.” şeklinde konuştu.

chp-miting-001.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Kenan Evren’i aynı tutan İnce, ”Kenan Paşayla Recep Paşa aynı kişidir. Birinin kravatı vardır, birinin apoleti vardır. Kenan Paşanın tankı vardı, Recep paşanın toması var hatta biber gazı var. Kenan paşanın süngüsü vardı, bununda copu var. Kenan paşa 100 yaşına kadar yaşadı. O şaşalı günlerini hatırlayın. Herkesin etrafında pervane döndüğü günleri, herkesin buna yağcılık yaptığı günleri hatırlayın bir de son günlerini hatırlayın. Kimse yoktu yanında. Ben Recep Tayyip Erdoğan’a sabah akşam dua ediyorum ’Allah sana Kenan paşa kadar ömür versin ki Türkiye de ne hale düştüğünü herkes görsün’” şeklinde konuştu.

videogaleri-001.gif

 

Nesrin Bayram / akcaabathaber

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Siyaset