Müdürlerini Geri İstiyorlar

Müdürlerini Geri İstiyorlar

Müdürlerini Geri İstiyorlar

2012 yılı Temmuz ayından bu yana yürütmekte olduğum Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürlüğü ve Bölge Koordinatörlüğü görevinden,  Kurum Başkanlığı ve Bakanlığın takdiri ile Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik Teftiş Başkanlığı Başmüfettiş kadrosuna atanan Musa Bulut, Akçaabatlı bürokratların kıyım zincirinin son halkası oldu.

HAYAL EDİLEMEYENLERİ BAŞARDI

Görev yaptığı dönem içerisinde Trabzon’da gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ortada olan, Sosyal Güvelik Kurumu Trabzon İl Müdürlüğü’nde düşünülemeyen ve hayal edilemeyen işleri çok kısa sürede başaran Musa Bulut’un görevden alınması Akçaabat’ta da infiale neden oldu. Çünkü Bulut, görevden alınma gerekçelerindeki gibi biri değil, şöyle biri:

HİZMETTE KALİTE ARTTI

Bulut, vatandaşlarımızın yüzüne bakmayan, işini yapmayan, o kapı senin bu kapı benim, o müdür senin bu müdür benim şeklinde dolaştırılan, bunun sonucunda da parayla iş takipçileri ile işini yaptırmak zorunda bırakılan vatandaşlarımıza dönük bu hizmet anlayışını kısa sürede ortadan kaldırdık.  Bu yapıda olan gerek idareci gerekse memurları süratle görevden aldı.

Öncelikle vatandaşlarımıza sunduğu hizmet kalitesini artırarak vatandaşımızın yüzüne bakan güler yüzle davranan hizmet anlayışını getirdi.  Trabzon’un gülen yüzü oldu. Önceliğin vatandaş olduğu anlayışla çalıştı. Bu vatandaşlarımızın kurumdaki iş ve işlemlerini kısa sürede çözdük ve aylık bağlama sürelerini aşağılara çekti.

MENFAATÇİLERİ ENGELLEDİ

Tabii ki vatandaşa dönük hizmet anlayışını getirirken direnmeler ve zorluklarla karşılaştı. Çünkü belli kişiler bu düzenden nemalanmakta idi. Bu menfaatlerini ortadan kaldırdı. Bu menfaatçi grup (Kurum içi-Kurum dışı) zaman zaman her tür şekilde iftira ettiler. Ancak mesele vatandaşın memnuniyeti, işlerinin kısa sürede tamamlanması ve duası olduğunda bu işler O’nu yıldıramadı. Mesele ilgiye ve güler yüze muhtaç Trabzonlu vatandaşlarımızın işlerini kısa sürede çözmekse gerisini teferruat kabul etti. Tercihini vatandaşlarımızdan yana kullandı.

Hizmet kalitesinin dışında Trabzon’umuzun hizmet binalarını kısa sürede gerek yenisini yapıp gerekse yenileyip modernize etti. Vatandaşlarımızın daha modern ortamlarda hizmet almasını sağladı. Yaptığımız düzenlemelerle daha önce mevcut olan vatandaşlarımızın bir odadan diğer odaya bir kattan diğer katlara savrulmalarını önledi.

YATIRIMLARIYLA TANINDI

- Yaklaşık 10 yıldır Trabzon’un gündeminde olan Doğum Hastanesi arsası ile SGK Fatih Hastanesi arkasındaki arsa takası 6 ayda yapılarak, doğum hastanesi yerine Trabzon’un en modern ve büyük binası  (14 bin metrekare) yapılmış. Bina şu an bitmek üzere. 

- Araklı SGM binası arsası temin edilerek kısa sürede tamamlandı ve 1 yıldır da Araklı ve civar ilçelerden 200 bin vatandaşımıza hizmet vermektedir. Büyükliman bölgemiz için, Beşikdüzü SGM binası yine arsası alınmış ve tamamlanarak bu bölgemizde yaklaşık 200 bin vatandaşımızın hizmetine sunuldu.

Akçaabat SGM binası yenilendi, Of ilçemiz için arsa çalışmaları son aşamaya gelmiş hizmet binası 2016 yılı için planlanmış ve yapılacak hale getirildi.

SİYASETE DE ATILDI

Tüm bu başarılı çalışmalar sonucu tarafına gösterilen büyük teveccüh O’nu siyasete taşıdı ve 01 Kasım 2013 tarihinde İl Müdürlüğü görevinden istifa ederek Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nden Akçaabat Belediye Başkanlığına aday adayı oldu. 3 ay bilfiil sahada vatandaşlarımızla birebir bu siyasi çalışmayı yaptı. AK Parti adına adaylığı olmayınca 31 Ocak 2014 tarihinde göreve tekrar dönerek aynı titizlikle çalışmaya devam etti.

Maalesef bazı yayın organlarında malum yapıdan dolayı Kurum Rehberlik Teftiş Başkanlığı’na Başmüfettiş olarak atandığına dair yorumlar gördük. Gerek Trabzon gerekse tüm Türkiye kendisinin ne olduğunu bir İmam Hatip Lisesi mezunu olarak kimyasının bu yapıya uymadığını AK Parti’nin aday adayı olarak bilfiil siyasette nasıl çalıştığını çok iyi bilmekte.

ASIL AMAÇ ÖNÜNÜ KESMEK

Böyle iftiralar içeren haber ve yorumların asıl maksadı vatandaşa hizmeti engelleyip bunu ranta dönüştüren kurum içi ve dışı menfaat çetelerini çökertmiş olması, ayrıca sunulan bu kaliteli SGK hizmetlerini ortadan kaldırıp eskiden olduğu gibi iş takipçilerini ve menfaat gruplarını hâkim kılmak, öte yandan gerek siyaset gerekse bürokrasideki yükselişinin önünü kesmektir. Ancak, bu iftiralar asla amaçlarına ulaşamayacak yüzlerine çarpılacak.

Bu mesele Musa Bulut’un meselesi olmaktan çok artık Akçaabat’ın ve Trabzon’umuzun bir namus meselesidir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler