MPİ'ne Dilekçe verdiler

MPİ'ne Dilekçe verdiler

Akçaabat ilçesine bağlı 6 köyün muhtarları, Milli Piyango Genel Müdürlüğüne dilekçe yazdılar.

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı 6 köyün muhtarları, Milli Piyango Genel Müdürlüğüne dilekçe yazarak, Süper Loto'dan 14 milyon YTL kazanan talihliden, 20 kilometrelik köy yolunun asfaltlanması için 2 milyon YTL istedi.

Meşeli, Çamlıca, Çilekli, Karaçayır, Aydınköy ve Ağaçlı köylerinin muhtarları, Milli Piyango Genel Müdürlüğüne yazdıkları dilekçede, Süper Loto'nun bu haftaki çekilişinde rekor olan 14 milyon 108 bin 530 YTL ikramiyeyi kazanan ve henüz ortaya çıkmayan talihliden, Aydınköy ile Meşeli köyleri arasında yer alan ve ödeneği geciken 20 kilometrelik yolun asfaltlanması için gereken 2 milyon YTL'yi bağışlamasını istedi.
Karaçayır Köyü Muhtarı Beytullah Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce benzer talepleri iletmek üzere 6 köy muhtarının imzası ve mührüyle Akçaabat Kaymakamlığına yazdıkları dilekçenin alt kısmına ''Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne'' başlıklı yazıyı ekleyerek faksladıklarını söyledi.

Muhtar Aydın, dilekçede, yaklaşık 20 yıldır yapımı sürdürülen yolun altyapısını tamamladıklarını, yalnızca asfaltının dökülmesi işinin kaldığını belirttiklerini kaydetti.

Aydın'ın ifadesine göre, dilekçede şöyle denildi:
''Sayın idare. Grup yolumuzun 20 kilometrelik bölümünün asfaltlanması için 2008 yılında ödenek alamadık. Sizden ricamız, Süper Loto'da kazanan talihliden bu yolumuzun asfaltı için 2 milyon YTL'ye ihtiyaç vardır, bu parayı talihliye teklif edebilir misiniz? Belki kabul eder. Bizleri yol sıkıntısından kurtarır. 20 senedir bu yolla uğraşıyoruz. Son aşamaya geldi. Ödenek yokluğundan yapamıyoruz. Talihliden ve sizden bu yolumuzun asfaltını yaptırmanızı diliyorum.''

Aydın, talihlinin kabul etmesi halinde, paranın Akçaabat Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla kendilerine ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler