Çok üzgünüm

Çok üzgünüm

Türkmen üzgün olduğunu söyledi

Akçaabat ilçesine bağlı Yaylacık mahallesinde aşırı yağış yüzünden yıkılan Osmanbaba köprüsüyle ilgili kişi ve kurumlar birbirini suçlarken köprü adeta sahipsiz olmanın acı kaderini yaşadı.

Eleştiri okları yöneltilen Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, günebakış Gazetesi'nden Aydın Gelleci'ye konuşarak, “Bu köprüye bir takım müdahaleler oldu. Bu müdahaleler neticesi köprü yıkıldı. Çok üzüntülüyüm, yeniden yapılması için gerekli mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Akçaabat’ta 1990 yılındaki selde bile yıkılmayan yaklaşık 200 yıllık olan tarihi Osmanbaba Köprüsü adeta kurumların ilgisizliğinin kurbanı oldu.

Türkmen, “Dere ve bu köprü bizim uhdemizde olsaydı tabi ki önlemimizi alırdık. Ancak o köprüye birtakım müdahaleler oldu. Bu müdahaleler neticesi köprü yıkıldı. Çok üzüntülüyüm. Tescilli olan bu köprü bizim için bir simgeydi. Yeniden yapılması ya da onarılması için gerekli mücadeleyi vereceğiz. Köprüyü gidip inceledim. Köprü ayaklarının altı oyulduğu için yıkıldı. Deredeki talveg kodu düştü. (Talveg kodu: Bir akarsu yatağının en derin yerlerini birleştiren çizgiye verilen ad) Sel suyu köprünün sadece tek gözünden aktı ve köprü de yıkıldı. Bir teknik heyet oluşturulup yerinde bir inceleme yapılırsa köprünün neden yıkıldığı anlaşılacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler