MOBESE Olmaması Tepki Uyandırıyor

MOBESE Olmaması Tepki Uyandırıyor

Akçaabat'ta MOBESE gündemde

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde geçtiğimiz günlerde yaşanan ilçenin merkezinde yaşanan ve 3 dükkanın kurşunlandığı olayın failleri henüz bulunamadı. Akçaabat Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ekiplerinin olayın faillerini bulmak için çalışma başlatırken, ilçede MOBESE olmaması ilçede tepki uyandırmaya başladı.

Çevredeki esnafların kameralarını incelemek için çalışma başlattığı öğrenilen emniyet güçleri henüz yeterli delile ulaşamadı. Çevre esnafının güvenlik kameralarının bir kısmının çalışmadığı ortaya çıkarken, MOBESE’nin gerekliliği ilçede bir kez daha gündeme geldi.

MOBESE ÇIKIŞ YOLU
Akçaabat İlçesi’ne MOBESE kurulması yönünde görüşmeler yaptıklarını söyleyen Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, “Biz Trabzon’a MOBESE kuruldu kurulalı Akçaabat’a da kurulması için uğraşıyoruz. MOBESE kurulduğunda fazladan personel istihdamı olacağından bu sorun bir türlü çözülemedi. Hem Akçaabat’ın güvenliği, hem de uygunsuz hareketlerin önüne geçmek için MOBESE bir numaralı çıkış yoludur” dedi.

Öte yandan ilçedeki sivil toplum örgütleri de Akçaabat’ta MOBESE sisteminin kurulmasının gerekli olduğunu belirten açıklamalarda bulundu. Dün bir açıklama yapan Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya’dan sonra, Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli de konuyu gündeme getirdi. Gedikli “MOBESE sisteminin bir an önce kurulmasında fayda vardır. Biz de hem muhtarlar hem vatandaşlar olarak bu konuda duyarlı olmalıyız. İlçemizin huzuru her şeyden önemlidir” diye konuştu.

Berkant PARLAK/Günebakış Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler