Miraç Kandili Dolayısıyla kim ne mesaj yayınladı.

Miraç Kandili Dolayısıyla kim ne mesaj yayınladı.

Miraç Kandili Dolayısıyla kim ne mesaj yayınladı.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türmen mesajında; "Kandil geceleri, milletimizin büyük önem verdiği, saygı duyduğu, ibadetle geçirdiği, hayır hasenâtın arttığı, duayla geçirilen, maneviyatın yükseldiği, anlamlı gecelerdir. Bunlardan biri olan Miraç Kandili, Hicrî Recep ayının 27. gecesi olarak kabul edilir. Allah'ın bir kez daha idrakini nasip ettiği bu mübarek gecenin; yapılacak ibadetler, hayırlar, infaklar ve dualarla İslâm âlemine hayırlar getirmesini niyaz ediyor, milletimizin miraç Kandili'ni kutluyorum” dedi.

 

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Öztürk mesajında"Miraç; alemlere rahmet ve insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) gerçekleştirdiği mukaddes ve manevi yolculuktur. Dostluk ve yardımlaşmanın, feyiz ve bereketin coştuğu, sevgi ve şefkat duygularının yağmur gibi tüm insanlığın üzerine yağdığı ve yüce peygamberimizin en yüksek mertebeye ulaştığı Miracın özünde, her türlü kötülükten arınma, insanlığın faydasına değerler üretme, özveri, paylaşım, mesuliyet, ilahi emirlere teslimiyet gösterme ve yüce mertebelere ulaşma vardır.Bu mübarek gecede açılan ellerin ve yapılan duaların, memleketimizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine Milletimizin huzuruna, bereketine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın ve tüm İslam Alemi'nin mübarek Miraç Kandilini kutlar, bu mümtaz gecenin insanlığa barış, huzur, kardeşlik ve mutluluk getirmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, “Miraç Kandili” nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, tüm İslam aleminin ve Akçaabat halkının “Miraç Kandili”ni kutladı.

 

Nadir, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Miraç Kandili gibi özel gün ve geceler, sen ben kavgasının ve her türlü ayrımcılığın ve dışlamanın ortadan kalkması, gönül dünyamızda huzura, insani ilişkilerimizde olgunluğa, toplum hayatında barış ve esenliğe erişebilmesinde büyük bir önem taşımaktadır.

Kutsal günlerimizde yaşanan sevgi, hoşgörü ve paylaşımların, barış, dostluk, kardeşlik duygularına katkı sunması dileğiyle, tüm hemşerilerimin Miraç Kandili'ni kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi.

MHP Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar, Miraç Kandili dolayısıyla yayaınladığı mesajda “Miraç, peygamber efendimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Âlemlere rahmet olan peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in(S.A.V)) yüce Allah’ımızın huzuruna yükseldiği bu mübarek gece dinimiz İslam âlemi açısından son derece büyük bir öneme haiz bir gecedir.Miraç'ın, Yüce Allah'ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için rahmet Peygamberi Hz. Muhammed'e (S.A.V) yaptırılan hikmet yüklü bir yolculuğa yükselişi ve huzura kabul edilişidir.Peygamberimizin Allah katına yükseliş günü olan Miraç Kandili bizlerinde manevi dünyasın da iyilik, iman ve kutlu değerlerin yükselişine sebep olması en büyük duamızdır.

Bu mübarek gecede yapılacak dualar, dünyada barışın sağlanması, başta ülkemizde ve bütün dünyada maddi refahın artması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artması için olmalıdır.Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin tüm insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler