Milletvekilliği İçin İstifa Etti.

Milletvekilliği İçin İstifa Etti.

Milletvekilliği İçin İstifa Etti.

Milletvekilliği için istifa edenler arasına Hikmet Yılmaz da katıldı. Ankara’da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Bakanlık Müşaviri olarak görev yapan Hikmet Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olacak.

Hikmet Yılmaz Kimdir? 1961 yılında Akçaabat/ Trabzon’da doğdu.

 

hikmet-yilmaz.jpg1979 yılında Trabzon Lisesi'nden, 1983 yılında KTÜ mezunu. Gazi Üniversitesi’nde mastır yaptı.  İngilizce bilir.

1985-1999 yıllarında Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu’nda Denetçi, Başdenetçi olarak çeşitli KİTlerin denetiminde toplam 15 yıl çalıştı.

1996 yılında Yeminli Mali Müşavir olmaya hak kazandı. SPK Bağımsız Denetçi lisansına sahiptir.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığında, 2000- 2005 arasında Teşkilatlandırma Genel Müdürü, ve APK Kurul Başkanı olarak görev yaptı. Halen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviridir. Aynı dönemde; Tarımda Yeniden Yapılandırma ve Destekleme Kurulu’nda 2 yıl üye olarak çalıştı. Karadenizbirlik, Tariş Pamuk, Fiskobirlik Denetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası, KTÜ Mezunları Vakfı, Devlet Denetim Elemanları Derneği, Karadeniz Yazarlar Birliği, Değerler ve Projeler Derneği, Türk Kızılay Derneği üyesi ve/veya yöneticisi oldu ve bazıları ile ilişkisi halen devam etmektedir.

2007 yılından bu yana Türkiye Eskrim Federasyonu Denetim Kurulu üyesi ve başkanı olarak görev yaptı.

Çeşitli gazete ve dergilerde çok sayıda makale ve yazıları yayınlandı. TRT dahil televizyon ve radyolarda çeşitli programlara konuşmacı olarak katıldı. 1998 de “TÜRKİYE’NİN ATEŞTEN GÖMLEKLERİ” isimli kitabını yayımladı.

1990 yılından beri Av. Fadime Taşkın Yılmaz ile evli olup Beyza ve Alper’in babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset