Milletvekilinden Referandum Yorumu

Milletvekilinden Referandum Yorumu

MHP Akçaabat İlçe Teşkilatınca düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Yunusoğlu "Okyanus otesine de gitse başbakanı yüce divana göndereceğiz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Akçaabat İlçe Başkanlığı’nca istişare toplantısı gerçekleştirildi.

 

Akçaabat’ta Körfez Metin'in yerinde gerçekleşen toplantıya, MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, İl Başkanı Nihat Birinci, İlçe Başkanı Serkan Altuntaş, İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Kırali ve partililer katıldı.

 

Toplantıda konuşan Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, 12 Eylülde yapılacak olan Anayasa Değişikliği referandumuna neden hayır diyeceklerini partililere anlattı.  Anayasa değişikliklerinin toplumsal mutabakat ile olması gerektiğine inandıklarını ifade eden Yunusoğlu “Yapılan değişiklikler  mevcut iktidarın kendi mutfağında, gelecekte kendilerini kurtaracak  değişiklikler yer alıyor. Bu değişiklik ile HSYK’nın ve Anayasa mahkemesinin yapısını kendi istekleri doğrultusunda değiştirmek istiyorlar. Kendilerini yargılayacak kişileri kendileri tayin etmek istiyor. Referandumda evet çıkarsa Sayın Başbakan’ın kurtulacağını sanıyorlar. Ama sayın genel başkanımızın değdiği gibi okyanus ötesine  de gitse O’nu bulut yüce divanda yargılanmasını sağlayacağız” dedi.

Yunusoğlu, referandumda partililere hayır oyu kullanmalarının AK Parti’ye sarı kart göstermek olacağını da belirtti.

mhptoplanti_akcaabat.jpg

 

Trabzon’da yapılacak 1 günlük ayine de değinen Yunusoğlu, “Maçka Sümela’da ayin yapılmasının yanlış olduğunu baştan beri ifade ediyoruz. Bunun altında başka amaçlar var. Ayinin yapılacağı tarihte farklı anlamlar taşımaktadır.  Bazıları bu ayine neden karşı çıkıyorsunuz, Trabzon esnafı bundan ticari kazanç sağlayacak diye söylüyor. Para kazanacağız diye değerlerimizden taviz veremeyiz” dedi.

 

İl Başkanı Nihat Birinci ise konuşmasında, referandumda hayır çıkması için çalışacaklarını ve iktidara ilk dersini referandumda vereceklerini belirtti.

 

MHP İlçe Başkanı Serkan Altuntaş ise, göreve geldiğinden beri aktif şekilde partiyi daha iyi yerlere getirmek için çalıştıklarını, belde ve köy teşkilatları arasında güzel bir birliktelik oluşturduğunu söyledi. Altuntaş "teşkilatımızda özellikle kadın kollarımız ve ülkü ocağı amacına uygun olarak başarılı çalışmalara imza atmışlardır. kendilerine teşekkür ediyorum. Bu süreçte partimize ilgi de artmış ve küskün arkadaşlarımızı yeniden kazanarak 420 yenü üye partimize kazandırılmıştır" dedi.

suleyman_serkan.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Siyaset