MHP'de Hedef AK Parti

MHP'de Hedef AK Parti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın, Akçaabat İlçe Başkanlığı’na bir ziyaret düzenledi.

MHP İl Başkanı Nihat Birinci’nin katıldığı ziyarette Miraç Çınar’ın başkanlığında partinin yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Burada bir konuşma yapan Yalçın, Başbakan Erdoğan son günlerde muhalefetten gelen eleştirilere aklı başında cümleler kurarak cevap vermek yerine demogojiye başvurduğunu öne sürerek, “ ‘İzindeyiz Atam deyip izin yaptılar’ gibi ilkokul çocuklarının ettiği şakaları siyaset jargonuna katarak yönelttiği gülünç suçlamalar, Başbakan'ın kültür seviyesini ele vermektedir. MHP'ye yönelik açıklamalarında ‘sirk cambazları’ gibi aşağılayıcı tabirlere tenezzül ederek muhalefete yüklenmesiyse Başbakan'ın düştüğü çukurun içinden çıkamaz hâle geldiğini göstermektedir. Görüldüğü gibi artık kral çıplaktır. Hükümet, ekonomiden iç güvenliğe, dış politikadan millî eğitime kadar her alanda ülkeyi büyük açmazlara sürüklemiştir” dedi.

Yalçın, “Muhalefet liderlerini sirk cambazlarına benzeten Başbakan, siyaset cambazlığını iyi becermektedir. Siyaset cambazlarının en önemli özelliği hem halkın desteğini istismar etmeleri, hem de bütün milletin canını tehlikeye atabilmeleridir. Başbakan, siyasi manevra ve taklalarıyla sirk cambazlarına bile dudak ısırtmaktadır; maceracı, şiddete ve saldırganlığa meyyal üslubuyla havayı sürekli bulandırmakta, milletin canıyla, geleceğiyle oynamaktadır. Tayyip Erdoğan, ustalık döneminde nasıl bir Başbakanlık sergileyeceği konusunda kamuoyunun merakını gidermiş, mahir bir ‘siyaset cambazı’ olacağını göstermiştir.” diye konuştu.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Dersim olayı üzerinden MHP’ye saldırdığını iddia eden Yalçın, “Erdoğan'ın Dersim konusunu bahane ederek MHP'ye hücum etmesinin arkasında, suçluluk psikolojisi yatmaktadır. Başbakan Erdoğan'ın, Dersimle ilgili bölücüleri memnun eden beyan ve icraatlarının suçluluğunu örtbas etmek için ürettiği savunma mekanizması; sahte kabadayılık, yalancı pehlivanlık kokmaktadır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi “AKP ile BDP; Dersim isyanı konusunda aynı düşüncelere, Türkiye'nin akıbetiyle ilgili benzer düşlere, federasyon konusunda birbirine yaklaşık eğilimlere sahiptir.” Başbakan'ın Dersim meselesiyle ilgili kullandığı jargon, Cumhuriyet'ten ve milletten taraf olmadığı gibi, bölücü terör örgütüne medar olacak türdendir. Türkiye Devleti'nin geçmişiyle ilgili Başbakan Erdoğan'ın öteden beri yaptığı açıklamalar, terör örgütü mensuplarıyla onun meclisteki uzantısı olan BDP'ye bile rahmet okutmaktadır. AKP ve BDP, kamuoyu önünde siyasi kavga ve mücadele görüntüsü verirken, kapalı kapılar ardında ortak ve meşum bir geleceğin tasarımını yaptıkları anlaşılmaktadır” ifadelerini kullandı.

aİlçe Başkanı Çınar, Yalçın’ın bu ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, MHP’nin yaklaşan yerel seçimlere çok iyi hazırlandığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset