MHP Trabzon'da Gergin Devir Teslim

MHP Trabzon'da Gergin Devir Teslim

MHP Trabzon'da Gergin Devir Teslim

MHP Genel Merkezi’nin talimatıyla il başkanı Muammer Demeli ve yönetimi görevden alındı. MHP Trabzon İl Başkanlığı’na eski il başkan Nihat Birinci getirildi. Demeli’nin devir teslim töreninde gergin açıklamaları gündeme bomba gibi düşerken Nihat Birinci’yi gözünün içine baka baka eleştirmesi dikkat çekti. Kurumsallık konusunda Birinci’yi eleştiren Demeli, “Milliyetçi Hareket Partisi’nden il başkanlığını devralırken kurşun kalemle yazılmış bir yazıyla devraldım. Bu partiyi devralırken sayın Birinci’den devraldım. Böyle kağıda kurşun kalemle yazılmıştı” sözleri üzerine devir teslim törenine katılan bazı partililerin tepkileri beraberinde getirdi.

TRABZON'DA İLK DEFA ANA MUHALEFET OLDU

 Demeli özetle şu ifadeleri kullandı:  Siyasi hayatım, MHP’de çay ocağında başlamıştır. MHP’nin her kademesinde 45 yıl boyunca devam etti. Her zaman şerefli, onurlu dik duruşumu göstermişimdir. Bunu bütün arkadaşlarımda söylemişlerdir. Ne mutlu bana ki son seçimlerde öyle güzel bir kadro oluşturduk ki bu kadro ile 7 Haziran seçimi yaşadık. Ondan önce arkadaşlarımızla bir yerel seçim yaşadık. Yerel seçimlerde MHP’nin bu teşkilatı o zaman ki arkadaşlarımızla il, ilçe belde, bütün bucak ve mahalle teşkilatlarıyla Trabzon’da ilk defa ana muhalefet partisi olmuştur.

 PARTİYİ BORÇSUZ DEVREDİYORUZ

Bizim partimiz MHP’yi devralırken şöyle bir kâğıda kurşun kalemle yazılmış bir yazıyla devraldım. Bu Partiyi devralırken sayın Birinci’den devraldım. Şöyle kağıda kurşun kalemle yazılmış bir yazıyla devraldım. Bu partiyi kurumsallaştırdım. Arkadaşlarımızla çalıştık. Çalıştık. Partinin bütün borcunu ödedik. Söz verdiğim gibi partiyi 2 ay içinde buraya taşıdık. İşte hepinizin gördüğün gibi bir parti. Genel Başkanımızın bize defalarca teşekkür ettiği bir parti. Bunu partililerimizle buluşturduk. Her gün bu partiye gelirseniz burada ki insanların bu partiye ne kadar yoğun bir ilgi gösterdiğini görürsünüz.

BEN CEMAATÇİ, FİTNECİ, FESATÇI DEĞİLİM

Şimdi söylüyorum. Değişimden yana olan arkadaşlarım, mevcut atanan arkadaşlarım, isim olarak verip kendilerini rencide etmek istemiyorum. Benimle şu aşağıda konuştukları vakit söyledikleri sözleri de söylemek istemiyorum. Ben şunu da söyleyeceğim. Ülkücüyüm. Türk Milliyetçisiyim. Başbuğumun bana vermiş olduğu 9 ışığa her zaman bağlı kaldım. Bağlı kalmaya da hayatım boyunca devam edeceğim. Ben cemaatçi değilim, fitneci değilim. Fesatçı değilim. Ben Türk milliyetçisiyim. Bu vatanın da sevdalısıyım. Vatan severim ben.

BU KONGRE YAPILACAKTIR

Beni cemaatçilikle suçlayan insanlar Allah katında bir gün hesap verecekler. Buna hiç kimse ama hiç kimse engel olamayacak. Ve bu kongre olağanüstü bu kongrede yapılacaktır. Biz inandık. İman ettik, yola öyle çıktık. 5 bin küsur şehidimiz bizden bunu böyle istiyor. Artık MHP’yi iktidar görmek istiyor. Bu iktidar olmamasına hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

MAHKEMEYE VERMEDİM.. O KADAR ONURSUZ VE ŞEREFSİZ DEĞİLİM

 Değişimden yana olmalarına rağmen beni bugün değişimden yana olmamdan dolayı, beni bugün imza vermemden dolayı, beni bugün MHP’yi mahkemeye verdin diye şöyle bir yazıyla beni ve partimi kapattıklarına göre… Ben partimi mahkemeye vermedim. Be o kadar onursuz ve şerefsiz biri değilim. Ben partimi mahkemeye vermedim.

BEN ANAMDAN İL BAŞKANI OLARAK DOĞMADIM

Sadece kiramız mart ayında yenilecek olduğu için gelecek arkadaşlarımız partimizin kirasını mart ayında konuşurlar. Özellikle bütün ülküdaşlarımın bilmesini istiyorum.  Ben anamdan il başkanı olarak doğmadım.

Kaynak:61saat

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler