Mhp Kadınları Unutmadı

Mhp Kadınları Unutmadı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar, kadınlar gününe özel bir mesaj yayınladı ve kadınlar gününü kutladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar, kadınlar gününe özel bir mesaj yayınladı ve kadınlar gününü kutladı.

 Miraç Çınar mesajında “Kadın; bir fertten daha fazlasıdır. Bilindiği gibi Cihanşümul bir özelliğe haiz olan yüce dinimiz İslamiyet, kadınları Anne olarak ayrı, eş olarak apayrı, kız evlat olarak ise bambaşka önemlere ve haklara büründürmüştür. Kız evladını omuzların alıp Mekke sokaklarında yürüyen Peygamber Efendimiz ’in  (s.a.v)  bu konuda birçok hadis-i şerifleri vardır. Ayrıca Onlara gösterilecek saygı, sevgi, merhamet ve ilgiye kadar birçok konu yüce dimimizce açıkça belirtilmiş ve kadınlarımızın toplumda hak ettikleri yere gelmeleri sağlanmıştır.

  Tarihsel süreç olarak Dünyada Birleşmiş Milletler 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ı ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak ilan etmiştir. Ancak yüce dinimizin kaidelerinden de ifade olunduğu gibi Müslüman Türk milleti olarak bizler çok eski yıllardan beri kadınlarımıza gereken değeri göstermişizdir. Onları hayatın her anında, her alanında el üstünde tutmuşuzdur. Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye ve tarihe yön vermiş diğer devletlerimizde de bu husus açıkça yaşanmıştır.  Diğer taraftan Türk kadınının Dünyanın en cesur ve ‘gazi’ unvanı taşıyan kadını olduğu da bilinmelidir.

  Bu noktada dünyada ve ülkemizde son günlerde yaşanan kadına zulüm ve şiddet olaylarını da kınıyoruz. Onlar bizim baş tacımızdır. Her anlamda hak ettikleri değer kendilerine gösterilmelidir. Bu konuda Mevcut İktidarın üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerekmektedir. İlgili bakanlık ve kurumların tüzel kişiliklerinden ziyade ‘bir nevi kul hakkı’ olan bu sorumluluklarını afişe etmeden yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu sorumluluk toplumun en küçük yapı taşı olan aile kavramının inşası ve sürekliliği noktasında çok önemlidir.

  Ülkücüler ve Türk Milliyetçileri olarak bizler üzerimizdeki sorumluluğun farkındalığıyla kadınlarımız için gerekenleri yapmaktayız ve yapmaya devam edeceğiz.

   Bu duygu ve düşüncelerle baş tacımız olan kadınlarımızın bu anlamlı gününü tüm kalbimizle kutluyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler