MHP Hocalı'yı Kınadı

MHP Hocalı'yı Kınadı

Hocalı Katliamı ile ilgili MHP Akçaabat İlçe Başkanlığınca bir açıklama yapıldı.

 

Yapılan yazılı açıklama şu şekilde”26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’da yapılan katliam insanlık tarihi için de kara bir lekedir. İnsanlıktan nasibini almamış Ermeniler, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan o kara gecede bölgedeki Sovyetlerin 366. Mekanize Alayının da desteği ile Hocalı kasabasında, 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dâhil olmak üzere toplam 613 kişiyi katletmiştir. Yaşanan sadece insanların katledilmesi değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış olduğu, gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadınlar ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı bir gerçektir. Ne ortaçağda ne de çok uzağımızdaydı. Yakın bir tarihte ve bütün insanlığın gözleri önünde yaşanmış o kara gece, insanlık için yüzkarasıdır. Arkasına Rus desteğini alan Ermeni ordusu, dağlık Karabağ’ı işgal ederek Hocalıda yaşayan çoğu silahsız kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce insanı vahşice yok etmiştir. Yüzlerce insan, o gece hunharca, barbarca öldürülmüştür. Hiç kimsenin aklına gelmeyecek işkence yöntemleri bu insanların üzerinde denendi. Tek bir suçları vardı. Türk olmak Müslüman olmaktı.

Zulüm gören Müslüman ise hele bir de Türk ise, bütün vicdanlar sağırlaşıyor, bütün gözler körleşiyor ve bütün idrakler kararıyor. Ama şairin dediği gibi bir gerçeği unutuyorlar: Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Hâlbuki biz sussak tarih susmayacak, Tarih sussa, hakikat susmayacak.

 

Bizler Azerbaycanlı, Karabağlı kardeşlerimizin, Hocalıda maruz kaldığı soykırımı asla unutmayacağız, unutturmayacağız. İnsanlık, medeniyet ve biraz insaf kaldıysa Milletler Cemiyetinde; Ermeni’nin Hocalı Türk’üne yaptığı vahşeti başta Müslüman ülkeler olmak üzere telin ve nefretle karşılamaları ve Soykırım olarak ilan etmeleri insanlık ve namus borcudur. MHP Akçaabat ilçe Başkanlığı olarak Hocalıda şehit olan bütün soydaşlarımızı Rahmet ve Saygıyla Yâd ediyoruz. Acıları yüreklerimizden hiç çıkmayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset