MHP Akçaabat İlçe Teşkilatı Akçaabat’ın  kurtuluşu münasebetiyle bir masaj yayınladı.

MHP Akçaabat İlçe Teşkilatı Akçaabat’ın kurtuluşu münasebetiyle bir masaj yayınladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Teşkilatı ilçe Başkanı Miraç Çınar Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü münasebetiyle bir masaj yayınladı.

   Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Teşkilatı ilçe Başkanı Miraç Çınar Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü münasebetiyle bir masaj yayınladı.

İşte o mesaj;

Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünün mutluluğunu yaşamaktayız. İşgal kuvvetlerine karşı sürdürülen bağımsızlık destanının, esarete boyun eğmemenin, yedi düvele karşı dimdik durmanın iz düşümüdür ‘Akçaabat Destanı’.

   Yine tarihin derinliklerinde kahramanlık izlerini taşıyan, bir nevi bağımsızlık haykırışını sembolize eden; “1810 Sargana Destanı.” Gururlu, onurlu, mücadeleci halkının Osmanlı padişahı 2. Mahmut Han’dan kahramanlık madalyası aldığı destan. Bağımsızlığın ilmek ilmek işlendiği her yerinde ceddimizin göz nurunun, al renkli kanının bulunduğu vatan parçası; Akçaabat.

   Bu destan aynı zamanda daha 1916’lı yıllardan başlayarak her şeyini bırakıp zorunlu olarak göç ettirilen, sonra tekrar topraklarını işgal kuvvetlerinden çetin mücadelelerle geri alan ecdadımızdan bize yadigar kalan, hayatın her safhasında ilham kaynağımız olan değerimizdir.

   Yüce ecdadımızın (ruhları şad olsun) Akçaabat’ımızın köylerinde, yaylalarında verdikleri onurlu mücadeleyi; kıtlık günlerini, günde 2-3 fişek atma hakkı olan başı dik alnı ak, yüreği bağımsızlık ateşi ile yanan askerlerimizin destanlaşan öykülerini kulaktan kulağa işiterek bu günlere geldik. Bu bağlamda bize düşen en büyük görev destanlaşan, ceddimizden bize miras kalan bu kutsal değerleri en iyi şekilde yaşayıp gelecek nesillere hakkıyla yaşatmaktır. Bu anlayış bizim milli şuurumuz, milli bilincimizdir. Bu bilinç tarihin her döneminden de anlaşılacağı üzere birlik beraberliğimizde gözü olan, bizi türlü yöntemlerle bölmeye çalışan ve çalışacak olan iç ve dış mihrakların istediği gibi durağan olmamalıdır, olmayacaktır. Dinamik bir şekilde yaşanıp yaşatılmalıdır.

   Biz Türk Milliyetçileri  olarak bu bilincin durağanlıktan kurtarılıp, dinamik olarak yaşatılması için gereken gayretleri göstermekteyiz ve her zaman göstereceğiz. Bu vesile ile Akçaabat’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü bütün kalbi duygularımızla kutlar, saygılar sunarım.

 

 

                                                                        MHP Akçaabat İlçe Başkanlığı Adına

                                                                                           Miraç ÇINAR

                                                                                                 Başkan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler