MHP Adayını Erken Açıklayacak

MHP Adayını Erken Açıklayacak

Akçaabat MHP’de adaylık kulisleri şimdiden başladı

MHP Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar’ın birkaç hafta önce basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, adaylarını seçime bir yıl kala veya yılbaşından hemen sonra açıklayacağını söylemesi üzerine Akçaabat’ta adaylar üzerindeki kulis kazanları kaynamaya başladı. 

Günebakış'ın nabız köşesinde yer alan iddialara göre, birkaç isim üzerinde yoğunlaşan MHP’lilerin Akçaabat Belediye Başkan adayları arasında şu isimler yer alıyor:

Metin Gedikli: Halen daha Söğütlü Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. Gedikli, bu seçimin en iddialı adayı. Önümüzdeki yıl beldelerin de kapatılmasıyla birlikte Söğütlü Belediyesi’nin ortadan kalkması Başkan Gedikli’nin Akçaabat Belediye Başkan Adayı olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor. Gedikli’nin en büyük avantajı ise Söğütlü’yü vitrin göstererek, icraatlarını referans göstererek kendini öne çıkarması olacak.  

Cemil Pehlevan: Şinik Belediye Başkanı. Önümüzdeki dönem kapatılacak olan beldelerle birlikte onun da Akçaabat Belediye Başkanlığı için adı geçiyor. Pehlevan kendisine iki yol belirledi gibi. Mahalli seçimlerde herhangi bir kademede aday gösterilirse siyasete devam edecek. Eğer gösterilmezse aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan Pehlevan, devlet memurluğuna geri dönecek. 

Serkan Altuntaş: Serkan Altuntaş MHP Akçaabat İlçe Başkanlığı’nın bir önceki dönemde yapılan olağan kongreden seçilerek ilçe başkanlığı görevini sürdürmüş bir kişi. Diş Hekimi olan Altuntaş 12 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olduğu için partisindeki görevinden istifa etti. Ancak seçilemeyen milletvekili aday listesine getirilmeyen Altuntaş, kısa bir süredir aktif siyasetin içerisinde değil. Ancak partinin etkinliklerinde yer alıyor. Başkanlık için Altuntaş’ın ismi de konuşulurken, Altuntaş’ın en büyük avantajlarından birinin ise partili-partisiz ilçedeki herkes tarafından sevilen, sıcak yaklaşımlı bir kişiliğe sahip olması. 

Osman Karaçukur: MHP’nin 2009 yılı mahalli seçimlerdeki adayı. Sosyal demokrat kökenli olmasına rağmen Ülkücü insanların çoğunlukla sempatisini kazanabilmiş bir isim. O’nun aday olduğu seçimde MHP Akçaabat’ta en yüksek oy oranıyla seçimi tamamladı. Tekrar aday olabileceği konuşulan Karaçukur’un kendisinin yeniden aday olmaya sıcak bakıp, bakmadığı ise belli değil.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset