Metin Külünk Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemini Anlattı

Metin Külünk Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemini Anlattı

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ni konuşmak üzere Akçaabat’a geldi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ni konuşmak üzere Akçaabat’a geldi.

AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı Gençlik kolları tarafından organize edilen konferansta konuşan Milletvekili Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, ‘Yeni Türkiye Yolunda Yeni Anayasa ve Başkanlık Sisteminin’ gerekliliğini vurguladı.

AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı Gençlik kollarının düzenlediği ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ isimli konferans, Akçaabat Hamam Çimeni Çarşısı Çok Amaçlı gerçekleştirildi.

Konferansa;  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvaz, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sultan Varlık Çelik ve partililer katıldı.

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sultan Varlık Çelik konferans öncesi yaptığı konuşmasında İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Çelik “Toplumumuzun güncel konularla ilgili doğru bilgiye ulaşması son derece önemli. Hele bu konular devlerimizin bekasını ilgilendiriyorsa bizim için daha da önem taşıyor” dedi.

 

metin-kulunk-300.jpg Yolunda Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ni anlatan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk,  Başkanlık Sistemi’nin demokratik bir sistem  olduğunun altını çizdi. Külünk, “Birileri ısrarla  Başkanlık Sistemi tartışmalarını devletin  yenilenmesi perspektifinden çıkarıp, kendi  egemenliklerini kaybetmemek için, sanki  demokratik bir model değilmiş noktasına taşımak  istiyorlar. Hâlbuki Başkanlık Sistemi demokratik  bir modeldir. Demokratik bir sistemdir. Çünkü  Başkanlık Sisteminde de adı üstünde halkın  katılımı esastır. Demokrasi esastır. Demokrasinin kemali başkanlık sistemidir. Parlamenter sistem ne kadar demokratikse, Başkanlık sistemi de o kadar demokratiktir. Kim belirleyecek bunu, biz belirleyeceğiz. Ama bunu önce milletimizle adam gibi, milletin anlayacağı dilde, hukuk normlarının sokak tarafından anlaşılması güç diline mahkûm etmeden, geleceğimizi ilgilendiren bir değişim olduğunu, vatandaşımıza sade bir dille anlatmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

anayasa-konferansi.jpg

Konferans sonunda Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'e plaket ve çiçek takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler