Metin Gedikli çok özel açıklamalarda bulundu

Metin Gedikli çok özel açıklamalarda bulundu

2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde ilk açıklanan başkan adaylarından olan Metin Gedikli çok özel açıklamalarda bulundu

Haber61 TV ekranlarında yayın hayatına başlayan Gazeteci Ahmet Külekçi ile Vesile Tekmen’ in hazırlayıp sunduğu "Trabzon'a Dair"in bu akşam ki konuğu MHP Söğütlü Belediye Başkanı ve MHP Akçaabat Belediye Başkan Adayı Metin Gedikli.

 

2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde ilk açıklanan başkan adaylarından olan Metin Gedikli çok özel açıklamalarda bulundu.

 

Söğütlü Başkanı ve MHP Akçaabat Belediye Başkan adayı Metin Gedikli şunları söyledi;

 

SÖĞÜTLÜ GÖÇ ALMAYA BAŞLADI

 

Belediyecilik noktasında bizi kamuoyuna taşıyacak olan burasıdır. 2009 yılında yerel seçimler sonucunda görevlendirildik. Belediye Başkanının karnesi seçim döneminde verdiği vaatleri gerçekleştirme durumudur. Bölgemizdeki Kamunun idari merkezlerinin büyük kısmı Söğütlü'de olması. Söğütlü'yü göç alan bir konuma getirmiştir. Bizim belediye imkanları sışında Trabzon ilçelerinin bir çoğu dahil olmak üzere en fazla yatırım gerçekleştirien belediye durumundayız.

 

Bütün imarla alakalı çalışmalar neticesinde de imar adaları oluşturup sosyal bir kenti ortaya çıkarma ANlamında çalışmaların önünü açmış olduk. Bütün çalışmaları değerlendirdiğimizde bu unsurların Bizi akçaabat Belediye  Başkan adaylığına taşıyan unsurlar olduğunu düşünüyorum.

 

İNSANLARIN BEKLENTİLERİ DEĞİŞTİ

 

Geçmişte insanlar daire satın alacağı zaman başımı sokacak bir yerim olsun yeter diyorlardı. Ama şimdi insanların beklentileri çok değişti. Otopark, çocuk alanları var mı bunları sorguluyorlar. Trabzon ölçeğindeki alanların darlığından istenilen planlamanın gerçekleşmesinde sorunlar yaşanıyor. Akçaabat'ın tanjant yolunun güney kısmında planlanan bölgede ada imarını tesis ederek oralardaki parsel sahiplerine oluşacak sosyal kenti anlatmaya çalıştık. Kentin merkezini yukarıya taşıdık. Trabzon ilinin doğuya büyüme olanağı çok zor.

GÖZ KANTARINA ÇIKTIĞIMIZDA...

Rakiplerimiz sahaya inmeden bizim bir tur atmamız gerekiyordu. Vatandaşlarla yüzyüze gelip onlarla yapacağımız çalışmaları paylaşmak istedik. Göz kantarına çıktığımızda vatandaşların bizi ölçüp biçmesini diğer adayları da aynı şekilde ölçüp biçip kararını vermesini istedik.

 

Kentsel ve sosyal planlamanın beraberinde getirdiği kenti kuzeyden güneye taşımak neyle olur ulaşımla olur. Kenti refaha kavuşturmak ulaşım dolaşım planlamasından geçiyor. Kentin bu çalışmalarını iyi planlayıp kenti kuzeyden güneye genişletebilmek için ulaşım dolaşım çalışmalarının yapılması gerekiyor.

 

Fatih Eğitim Fakültesinin tek başına üniversite olması çalışmalarının takipçisi olacağız. Bunun ilçemize çok büyük katkısı olacaktır. Vakıf Üniversitesininde takipçisi olacağız. Sosyal alanlarının alt yapısının ciddi bir mesai çalışması gerektiriyor. Biz bunu yapacağız.

 

TRABZON'UN AKÇAABAT'A İHTİYACI VAR

 

Akçaabat'ta seçmen sayısı 82 bin civarında ciddi bir potansiyeli var. Akçaabat'ın 115 bin civarında nufusu var. Akçabat bu ptonsiyelin planlanması ve Trabzon'un metropol olması için en büyük katkıyı Akçaabat'ın yapacağı ve Akçaabat'ın gelişmesi için önündeki engellerin kaldırılması için çalışmalarımız olacaktır.

 

Genel seçimleri yerel seçimlerden ayıran en önemli özellik adayların yakından tanıyor olması. Seçmen yakından tanıdığı en kolay ulaşabileceği insanları ister. Sosyallik ve insanların samimi olabileceği adaylar insanların kararını çok fazla etkiliyor. Bizim belediyecilik anlayışımızın sosyal kısmı çok daha fazla faal durumdadır. Biz yıllardan beri görevlerimizi yerine getirken sosyal belediyecilik anlamında vatandaşların isteklerine cevap vermeye çalışıyoruz.

 

SPORUN İÇİNDEN GELEN BİRİYİM

 

Ben sporun içinden gelen biri olarak gençlere önem vermeyi seven biriyim. Büyükşehir yasası gereği şimdiye kadar belediyecilik anlayışı ile bundan sonraki belediyecilik anlaşıyı çok farklı olacak. Spor bizim içinde olduğumuz bir oldu. gerek akçaabar Sebatspor olsuni gerekse diğer kulüplere desteğimizi sürdüreceğiz. Görev ve yetki sahibi olduğumuzda sportif anlamda gerekli katkıları yapacağız.

 

SİYASETİN VEFASI OLMAZ

 

Siyasetin kendi içerisinde vefası çok fazla yok. Bizim rakibimiz şudur diye yola çıkmadık. Ben bu işlerin çalışmalarını Ankarada ar-ge diye nitelendirebileceğimiz düzeyde çalışmalarımızı sürdürdük. Rakibimizin kim olacağı önemli değil biz kendi özgüvenimizle yola çıkacağız. Ama başkası kazanır bu da olabilir.

 

AKÇAABAT'IN ÖNÜ AÇIK

 

Bana göre Akçaabat Ortahisar'dan daha büyük. Ortahisar'ın sınırları belli. Akçaabat'ın önü açık. Bu anlamda Akçaabat kısa zamanda Ortahisar'a fark atacaktır. Akçaabat potansiyel anlamında bu güce sahip. Bu gücü kamuoyunun önerisine sunmak bizim görevimiz. Gurbette olunca Trabzon'un herşeyini özlüyorsunuz. Trabzonspor'unuzu özlüyorsunuz. Böyle insanların burada oy kullanmasalar bile hepsinin aklının burada olduğunu biliyoruz.

 

AKÇAABAT'IN TARİHİ DOKUSU ÇOK ÖNEMLİ

 

Hatası olan, emiyetle, adliyeyle sıkıntısı olan, yurtta sıkıntısı olan öğrenciler geliyor. Ama o insanlara referans olabilmeyi onlardan esirgememek gerekiyor. Bu konumdaki insanlar onların bu durumlarına cevap verecek konumda olmaları gerekiyor.  Akçaabat'ın tarihi dokusu çok önemli. Oraları yeniden refize edebilmek geleceğe katkı sağlamak anlamında gerekli çalışmalar yapılacak. Ulaşım anlamında da çalışmalar yapılacak ve vatandaşların refahı sağlanacak.

 

Bizim şuanda Söğütlüde pazar yerinin yapımını bitirmek üzereyiz. Öncelikle buralara ulaşımın rahatlıkla sağlanması gerekiyor. Önce ulaşım sorununun çözülmesi ve daha sonra  fiziki ve ticari anlamda rahatlarını sağlamak gerekiyor.

 

MHP ERKEK PARTİSİ Mİ?

 

Belli ölçekli baktığımız zaman Belediye Başkan yardımcısı bayan olan tek parti biziz. Büyük şehir noktasında Akçaabat ilçesi yuvarlarsak 120 bin nufus diyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanının belediye meclisi olmayacak. Belediye meclisinde ilçelerden gelen 50 meclis üyesi olacak.

 

BÜYÜKŞEHİR GEÇİŞİNİ AKÇAABAT İÇİN AVANTAJ HALİNE GETİRİRİZ

 

İlçedeki beklentilerin karşılanabilmesi hem kentte hem kırsalda karşılanabişlmesi için başkanın proje ve büyükşehirle olan bağlantısının çok iyi olması gerekiyor. Sistem değişiklikleri sancılı olur. Biz Büyükşehire geçiş sürecini Akçaabat'a avantaj olarak yansıtabiliriz. Vatandaşların bu anlamda adayları çok iyi tanımaları ve analiz etmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset