Metin Gedikli "Akçaabat'ta Kirli Siyaset yaptılar"

Metin Gedikli "Akçaabat'ta Kirli Siyaset yaptılar"

Metin Gedikli "Akçaabat'ta Kirli Siyaset yaptılar"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yöneticileri Akçaabat basını ile bir araya geldi.

MHP Akçaabat Belediye Başkan Adayı Metin Gedikli, İlçe Başkanı Miraç Çınar ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Kahraman, Hacı Ömer Markal, Musa Şahinkaya ve Ahmet Şentürk, Akçaabat’ta görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Körfez Metin’de gerçekleşen buluşmada seçimin genel değerlendirilmesi yapılırken basın mensuplarının da görüşleri alındı.

Gedikli “Biz Temiz Siyaset Yaptık”

MHP Akçaabat Belediye Başkan Adayı Metin Gedikli, seçime 9 ay kala çalışmalara başladıklarını, yaptıkları çalışmalarda hiçbir zaman kirli siyaset içerisinde bulunmadıklarını belirtti. Gedikli “Seçim döneminde özellikle hiç kimseyi kırıcı, rencide edici, kirli bir siyaset tutumu içerisinde olmadık. Seçim öncesi arkadaşlarımıza özellikle şunu tembih ettik:  Bu bir seçim yarışıdır ve bir tane kazananı olacak. Seçimden sonra da bu insanlar ile düğününce, cenazesinde sevincinde, üzüntüsünde birlikte olacağız. Bu nedenle kimseyi kırmadan, dökmeden siyaset yapacağız dedik ve bunu yaptık. Ama bazıları bizim gibi davranmadı. Dedikodu üzerine kirli siyaset yaptılar. Bizim 1. Sıra meclis adayımız ile ilgili alkolik dedikodusunu yaydılar. Halbuki bu kişiye alkollü içki göstersen tanımaz. Bizi en çok üzen de bu olmuştur” dedi.

Akçaabat’ta bulunan ve 20 yıldır ruhsat alamayan binalar olduğunu dile getiren Gedikli, “Akçaabat’ta şuan bir araştırma yapın. Binaların kaçında ruhsat var, kaçında oturma izni var. Büyük çoğunluğunun ruhsatsız veya oturma izni olmadığını göreceksiniz. Hatta en üst katı ruhsatlı olup alt katları ruhsatsız olan binalar bile var.  Bundan 20 yıl önce benim büyüdüğüm Söğütlü’de Yaylacık mahallesine baktığımda birkaç ailenin evi dışında başka ev yoktu. Son yıllarda hızlı bir yapılaşma ile burada Akçaabat’ın en büyük mahallesi oluştu. Ama buradaki yapılaşmaya bakın, çarpık yapılaşmanın örneklerini göreceksiniz. Bu mahallede bir daireyi 100-125 bin liraya zor satarken, hemen derenin karşısında, Söğütlüde 400 bin liraya daire satılıyor. Bu mu planlama?, Böyle bir planlama olabilir mi?” şeklinde konuştu.

İnönü Caddesi’nin projesi yanlış.

Akçaabat’ta çok konuşulan ve yapımı çok eleştirilen İnönü Caddesi’nin projesinin yanlış olduğunu iddia eden Gedikli “Bu proje hatalı yapılmış. Alt zemini düzgün olmayan bir alana bu taştan araç yolu yapamazsınız. Eğer yapacaksanız da alta beton döküp düzgün bir zemin yapmalısınız. Bunun örnekleri var. Araştırılmadan yapılmış bir proje. Sonucun bu şekilde olması kaçınılmazdır” dedi.

 

Akçaabat halkının verdiği karara saygı duyduğunu da belirten Gedikli “Vatandaşa biz projelerimizi, yapacaklarımızı, büyükşehirde olacak değişiklikleri anlattık. Vatandaşın tercihi bu yönde bu yönde oldu. Biz de sonuca saygı duyarak işimize döndük”  dedi.

İlçe Başkanı Miraç Çınar ise, Akçaabat’ı yönetecek bir ekip oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek “Biz meclis üyelerimizi hiçbir çıkar beklemeden yaptık. Amacımız Akçaabat için en iyi isimleri bir araya getirmekti. Şahsi çıkarlar için liste yapmadık” dedi.

metin-gedikli-akcaabat-basin-mesuplari-kahvalt1i.jpg

3 Ay Geçti Belirsizlik Sürüyor…

Seçimin üzerinde 3 ay geçmesine rağmen hiçbir çalışmanın olmadığını iddia eden Çınar “Akçaabat’ta seçimden sonra bir belirsizlik sürüyor. Bir planlama yapılmış değil. Bu işe hazırlıksız yakalandılar” dedi.

metin-gedikli-akcaabat-basin-mesuplari-kahvalti.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Siyaset