Meşeli İspanya’da

Meşeli İspanya’da

Meşeli Ortaokulu'nun koordinatörlüğünü yaptığı 2012-2014 yılı AB Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamındaki “Traditional Children Games-Geleneksel Çocuk Oyunları” adlı projenin ikinci etabı da gerçekleştirildi.

 

Meşeli İspanya’da

 

Comenius Okul Ortaklıkları Projesi'nde Meşeli Ortaokulu'nun koordinatörlüğünü yaptığı 2012-2014 yılı AB Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamındaki “Traditional Children Games-Geleneksel Çocuk Oyunları” adlı projenin ikinci etabı da gerçekleştirildi. Proje kapsamında koordinatör okul olan Meşeli Ortaokulu'ndan bir heyet, proje ortağı Macaristan, Polonya ve Estonya okullarıyla İspanya'da bir araya geldi. 

4 okulun gerçekleştirdikleri projenin ikinci buluşma mekânı İspanya'nın Pontedeume şehrinde oldu. Buluşmaya katılan Meşeli Ortaokulu heyetinde Okul Müdürü Yusuf Şen ve öğretmenler Gökmen Mani, Ali Yılmaz ve Melis Akcaoğlu ile öğrenciler Damla Yıldırım ve Beyzanur Zavrak yer aldı.

Galiçya’ya gittiler

Madrid Barajas Havaalanı’ndan saat 12.00’de kiraladıkları bir araba ile 600 kilometre uzaklıktaki Pontedeume şehrine hareket eden Meşeli Ortaokulu heyeti, şehre saat 18.00 sularında vardı.

İspanya'nın otonom bölgelerinden biri olan Galiçya'nın kuzeybatısında bulunan A Coruña eyaletinin sınırları içerisinde yer alan A Coruña şehrinin bir belediyesi olan ve 8 bin 619 kişinin yaşadığı Pontedeume şehrinde 8 Şubat Pazartesi günü ev sahibi ailelerle ve diğer konuk ekiplerle tanışan Meşeli heyeti aynı gün proje çalışmalarına başladı.

300 öğrencisi bulunan ev sahibi okulun “Kurbağa Oyunu” isimli etkinliği için oyun kutusunun hazırlandığı ilk buluşmada sandalye kapmaca, mendil kapmaca ve zincir oyunu gibi oyunlar da oynandı.

26 Şubat Salı günü geri dönüşüm kutularının yapımıyla uğraşan heyetler daha sonra “kurbağa oyunu”nu oynadılar. Öğleden sonrayı Pontedeume şehrini gezmeye ayıran ekipler 1369 yılında yapılmış şehir kalesini ve balık pazarını gezdikten sonra bir de doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Ekibimiz, 1997 yılında doğal park olarak ilan edilen ve Avrupa’nın en iyi korunmuş doğal alanlarından biri olan Fragas del Eume Natural Park’ta göüllerince bir gün geçirdi.

Tüm ekiplerin geleneksel kıyafetlerini tanıtmak için gerçekleştirdikleri maket üstünde elişi kağıtlarıyla kıyafet oluşturma işiyle başlayan 27 Şubat Çarşamba gününün mesaisinde her okulun oynadığı oyunların videodan izlenmesi de yer aldı. Aynı gün öğleden sonra Pontedeume şehrinin bağlı olduğu A Coruña şehrini ziyaret eden heyetimiz için akşam da bir veda yemeği verildi.

28 Şubat Perşembe günü Galiçya’nın başşehri olan Santiago de Compostela şehrinin katedralini ve müzesini gezen ekibimiz, üçüncü etap etkinliğinde buluşmak üzere tüm katılımcı ekiplere veda ederek Pontedeume şehrinden ayrıldı.

Ülkemize hareketlerinden önce İspanya’nın başşehri Madrid’de bir akşam konaklayan ekibimiz gerçekleştirdiği Madrid gezisinin ardından 2 Mart akşamı İstanbul’a, 3 Mart günü da saat 03.00 sularında Trabzon’a ulaştı.

Eşsiz bir deneyim

İspanya dönüşü gazetemize bir açıklama yapan Okul Müdürü Yusuf Şen, İspanya’da çok iyi bir şekilde ağırlandıklarını belirtti. Öğrencilerini misafir eden ailelerin sabah okula getirip akşam da okuldan aldıkları öğrencilerine gerçek bir aile gibi davrandıklarını, okul idaresi ve öğretmenlerin de kendilerine aynı yakınlığı gösterdiklerini ifade eden Müdür Şen, gezinin öğrencileri için eşsiz bir deneyim olduğunu kaydetti. Yıl içerisinde konuk oldukları Macaristan ve İspanya ile Polonya ve Estonya ekipleriyle yine buluşacaklarını hatırlatan Şen, bu ekipleri ülkemizde de ağırlayacak olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler