Mersin'den Dost Eli

Mersin'den Dost Eli

“Karadan Denize/Denizden Denize” isimli etkinlikte Türkiye’nin değişik coğrafyalarındaki 6 ortaokulun öğrencileri Akçaabat’ta ağırlandı.

 

Mersin Şehit Engin Saraç İlkokulu/Ortaokulu tarafından hazırlanan “Karadan Denize/Denizden Denize” isimli etkinlikte Türkiye’nin değişik coğrafyalarındaki 6 ortaokulun öğrencileri Akçaabat’ta ağırlandı.

akcaabat_mersin2.jpg

akcaabat_mersin3.jpg

akcaabat_mersin4.jpg

Bingöl Solhan Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulu, Mardin Kızıltepe Süleyman Demirel Ortaokulu, Sakarya Akyazı Beldibi Ortaokulu, Ankara Çankaya Arjantin Ortaokulu, Muğla Marmaris Aksaz Turgut Reis Ortaokulu ve Artvin Şavşat Ahmet Fevzi Ortaokulu’ndan 31 öğrenici ile 10 eğitim yöneticisi ve öğretmen Mersin Şehit Engin Saraç İlkokulu/Ortaokulu tarafından bir hafta boyunca ilçemizde konuk edildi.

Genç nesillerin yaşadıkları yere göre coğrafi ve ekonomik farklılıkları olan diğer yerleri görerek ülkemizi daha yakından tanımalarına imkan sağlamak, değişik illerde yaşayan/görev yapan yönetici, öğretmen ve öğrenciler arasındaki sevgi, arkadaşlık, paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirerek kalıcı hale getirmek, milli bayramlarda sevince ortak olmak amacıyla organize edilen etkinlik kapsamında ilçemize gelen 6 okulun öğretmen ve öğrencileri gönüllerince bir tatil geçirme imkânı da buldular.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında ilçemize gelen konuk okulların öğrencileri bayram kutlamasının yanı sıra birçok sosyal etkinliği de Mersinli arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirirlerken, Akçaabat’ın yanı sıra Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini de görme imkânı buldular.

Akçaabat Orta Mahalle’yi gezen, Festival Alanı’ndaki bayram etkinliklerine katılan konuk öğrenciler hafta içerisinde Sumela Manastırı, Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Zağnos Vadisi, Ahi Evran Türbesi, Gülbaharhatun Camii gibi birçok tarihi ve turistik mekanı da gezdi.

Akçaabat gezisi sırasında Mersinli arkadaşlarının aileleri tarafından ağırlanan öğrenciler, ayrılık vakti geldiğinde ise büyük bir hüznü yaşadılar. Öğrenciler, birbirlerinden ayrılırlarken gözyaşlarını tutamayarak sarılırlarken, tek tesellileri ise öğretmenlerinin bu etkinliği geleneksel hale getirmiş olmaları nedeniyle gelecek yıl da bir araya gelme şanslarının bulunması oldu.

Mersin Şehit Engin Saraç İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Abdulvahap Altın, örnek dostluklar tesis ettikleri ve coğrafi uzaklıkları gönül bağı kurarak kısalttıkları etkinliklerine destek sağlayan herkese teşekkür etti. Müdür Altın, ilkini geçen yıl gerçekleştirdikleri etkinliği geleneksel hale getirdiklerini ve gelecek yıl da organize edeceklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler