Memiş'ten Yavru Vatana Ziyaret

Memiş'ten Yavru Vatana Ziyaret

Memiş'ten KKTC'ye ziyaret.

Başkanlığını Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB) eski Genel Sekreteri ve İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Halil Memiş’in yürüttüğü Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGED) 19-23 Aralık 2011 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bir İnceleme Araştırma ve Eğitim Programı yürüttü.

Programa il özel idareleri, belediyeler ve mahalli idare birliklerinden çok sayıda belediye başkanı, il genel meclis başkanı, birlik başkanı, belediye, il genel meclisi ve birlik meclis üyesi, başkan yardımcısı ve personel katıldı. Eğitim semineri, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ziyareti ve karşılıklı fikir alışverişi ve KKTC’deki önemli Tarihi ve Kültürel Mekânlar ile Şehitlikler Ziyareti şeklinde üç aşamada yürütülen programla ilgili bilgi veren Halil Memiş, kuruldukları tarihten bu tarafa birçok faaliyet yürüttüklerini, yürütülen faaliyetlerin içerisinde eğitim faaliyetlerinin de belli bir yer tuttuğunu, bundan böyle eğitim faaliyetlerine göreceli olarak daha fazla yer vermeye çalışacaklarını ifade etti.

Konuşmasında, mahalli idarelere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının kamuoyunda iyi algılanmadığından yakınan Memil, “Bundaki suçun esasında bu sivil toplum kuruluşlarının kendilerindedir. Bu tür sivil toplum kuruluşlarının elbette ki faaliyetlerini yürütebilmeleri için iktisadi kaynağa ihtiyaçları olduğunu, ancak bunun yanında gönüllü hizmetlere de önem vermeleri gerekiyor. Mahalli idarecilikle ilgili gündem yaratmaları ve mevcut gündemlerle ilgili söyleyecek sözlerinin olması gereklidir. MİARGED aynı zamanda bunu yapmaya çalışıyor.” diye konuştu.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ziyaretinde ise KTBB Başkanı Mahmut Özçınar ve birlik heyeti ile MİARGED heyeti karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Burada ilk sözü alan Merkez Başkanı Halil Memiş, KKTC’yi ve dolayısıyla KKTC’deki mahalli idarecilik uygulamalarını önemsediklerini ve yakından takip ettiklerini, karşılıklı fikir alışverişinin etle tırnak gibi birbirinden ayrılmaz bir parça olan iki ülkenin uygulamalarına katkı yapacağını, iki ülke arasındaki tecrübe paylaşımını önemsediklerini ifade ederek, misafirperverliklerinden dolayı KTBB Başkanı ve heyetine dolayı teşekkürlerini iletti.

Aynı zamanda Güzelyurt Belediye Başkanı olan KTBB Başkanı Mahmut Özçınar ise yaptığı konuşmada, bu ziyaretten oldukça memnun kaldıklarını, Türkiye’deki uygulamaları önemsediklerini ve örnek aldıklarını, MİARGED Heyetinin ziyaretinden memnun olduklarını ifadeden sonra, KKTC’deki belediye uygulamaları ve Birliğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler